TÉMA

Adam Mišík

Jsme citlivější, míní Adam Mišík. I my jsme na mejdanech řešili všelico, namítá jeho otec

Hudebník Vladimír Mišík patřil za komunistického režimu k zakazovaným umělcům. Jeho syn Adam, který nezapřel hudební geny, se narodil osm let po sametové revoluci a vyrůstal i tvoří ve svobodě. V čem se shodují i liší pohledy jejich generací, porovnali jako hosté Interview ČT24 speciál.
20. 11. 2023|

Plzeňské Finále představí Trojana jako docenta či Dyka jako skladatele

V západočeské metropoli začíná festival Finále Plzeň. Promítá nové počiny z filmové, televizní i internetové tvorby. Zaměřuje se na českou kinematografii. Návštěvníci mohou zhlédnout taháky uplynulého roku i úplné filmové novinky. Finále je soutěžní přehlídkou, nejlepší tituly si odnesou Zlatého ledňáčka.
23. 9. 2022|

Musíme zničit Adama Mišíka, shodli se režisér filmu BANGER. s představitelem hlavní role

Režisér a scenárista Adam Sedlák se vrátil na festival v Karlových Varech. V sekci Zvláštní uvedení představil drama BANGER., které celé natočil na iPhone. Do hlavní role snímku, jenž má vypovídat o současných mladých lidech i potřebě hledat snadná řešení pro dosažení cílů, obsadil Adama Mišíka. Ten kvůli roli prošel výraznou proměnou. BANGER. se v září dostane i do tuzemských kin.
7. 7. 2022|

Nejlepší kokain v Praze, rap a Adam Mišík točený na telefon. Nový film BANGER. představuje ukázku

„Kolik toho chceš?“ ptá se v první ukázce na nový film BANGER. Alex, který dealuje nejlepší kokain v Praze, v podání Adama Mišíka. Jeho snem je ale nahrát vlastní píseň. Se svým producentem Láďou se vydává na jízdu městem, aby ke spolupráci zlákal rappera Sergeie Barracudu. Příběh jedné divoké páteční noci plný drog a rapu v režii Adama Sedláka přijde do kin na podzim, koproducentem je Česká televize.
23. 5. 2022|

„Gott prostě neumírá.“ Umělci vzpomínají na Karla Gotta

Karel Gott, jenž v úterý zemřel ve věku osmdesáti let, se za desetiletí své kariéry potkal s řadou osobností. Jeho kolegové z umělecké branže o něm mluví jako zpěvákovi s jedinečným hlasem a smyslem pro humor, který věděl, co chce, a byl velmi pracovitým profesionálem. Chtěl lidi spojovat, ne rozdělovat – zaznívá i v souvislosti s Gottovou kariérou v dobách normalizace.
2. 10. 2019Aktualizováno2. 10. 2019, 18:29|