TÉMA

Řečkovice

Nemají na opravy ani adekvátní mzdy pro personál. Sociální služby zápolí s nedostatkem peněz

Nedostatek peněz tíží domovy pro seniory a další nestátní sociální služby. Chybí jim finance na mzdy i nutné opravy. Některé organizace už kvůli tomu omezily provoz, jinde už měsíc marně shánějí zdravotní sestru.
29. 5. 2023|

V Brně se v pondělí otevře nový tramvajový tunel. Linka číslo 1 se vrátí na svou trasu

V Brně se po otevření půlkilometrového tramvajového tunelu v Žabovřeské ulici vrátí po téměř dvou a půl letech na svou trasu tramvaj číslo 1. Od pondělí 1. května se kvůli tomu budou měnit jízdní řády tramvajových linek 3 a 10, linka 11 zanikne. Výstavba tramvajového tunelu ve skále pod Wilsonovým lesem byla součástí rozšíření Žabovřeské ulice na čtyři pruhy. Úsek velkého městského okruhu má být v této části dokončen příští rok v srpnu či v září, řekli dopravní ředitel dopravního podniku (DPMB) Jan Seitl a ředitel brněnského závodu Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) David Fiala.
28. 4. 2023|

Rozsudek v kauze podobné H-Systemu. Bývalý jednatel brněnské firmy Residence půjde na pět let do vězení

Na pět let nepodmíněně půjde do vězení bývalý jednatel developerské firmy Residence Brno Rastislav Růžička. Vrchní soud v Olomouci zamítl jeho dovolání proti loňskému rozsudku brněnského krajského soudu. Ten poslal Růžičku za mříže kvůli podvodu při budování bytů v lokalitě Duhová pole v Řečkovicích. V kauze podobné známému H-Systemu si zálohy na byty nechal posílat na osobní účet a peníze používal k jiným účelům. Firma nakonec zkrachovala a lidé přišli o bydlení i milionové částky.
13. 12. 2019|

Osud klientů H-Systemu je jim známý. Případ stavby bytových domů v Řečkovicích stále řeší soud

Za bydlení zaplatili předem, neměli se ale kam nastěhovat a ani své peníze už nedostali zpátky. Problém, který řeší klienti podvedení firmou H-Systém, zažili i lidé na jižní Moravě. V brněnských Řečkovicích začala před dvěma dekádami stavět společnost Stromi, zkrachovala ale ještě před dokončením bytů. Peníze přitom zájemcům nevrátila, potrestán nebyl nikdo. A podobný scénář se ve stejné lokalitě opakoval i o několik let později.
2. 10. 2019|