TÉMA

Běloves

Náchod opravil prameník minerálky Idy, chutná však jinak a není zatím použitelná k léčbě

V Náchodě měla po osmi letech opět začít téct minerálka Ida. Neteče. Vyšlo najevo, že voda nemá své původní složení. Podle hydrologů se to změní až po mnoha týdnech po odčerpání povrchových zásob. Město počítá s tím, že až to bude možné, nabídne minerálku z prameníku zdarma. V náchodských obnovených lázních by se měla používat hlavně ke koupelím.
23. 3. 2024|

Stáčení minerálky v Náchodě vyřadil kybernetický útok. Podle pachatelů proto, že zařízení vzniklo v Izraeli

Zařízení, které řídí automatické stáčení minerální vody na kolonádě v Náchodě-Bělovsi, je mimo provoz. Podlehlo kybernetickému útoku. Jeho pachatelé vzkázali, že ho spáchali proto, že je izraelské výroby, a pohrozili útoky i na další izraelské výrobky.
30. 11. 2023|

Předražená lávka v Hradci má stát ještě o dalších pět milionů víc, radní o tom budou jednat

Už nyní je to jedna z nejdražších staveb svého druhu v zemi. Lávka přes Labe v Hradci Králové ale i těsně před otevřením dál zdražuje. Na úterní jednání radních míří návrh na zvýšení ceny o dalších bezmála pět milionů korun. Cena měla být před devíti lety 34 milionů, teď se vyšplhala na víc než pětinásobek, a to na celkem 175 milionů s daní.
17. 2. 2023|

Náchod postaví vilu Platýz podle návrhu Kaplického. Bude sloužit jako lázeňský dům

Náchodská radnice se dohodla s vdovou po architektu Janu Kaplickém, že postaví v běloveských lázních pavilon podle jeho návrhu. Vilu Platýz navrhl architekt pro resort Konopiště, investor se tam ale nenašel. Zastupitelé a majitelka autorských práv přijali společné memorandum. Náklady na realizaci se odhadují přibližně na sto milionů korun.
12. 12. 2022|

Obnova Malých lázní v Náchodě je v plném proudu. Lidé se mohou těšit na vodu z pramene

Obnova takzvaných Malých lázní v Náchodě, městské části Běloves, je v poslední fázi. Ještě do konce roku by si lidé mohli chodit načepovat minerální vodu, která tam poteče ze dvou certifikovaných vrtů. Náchod na svých pozemcích dokončuje lázeňskou kolonádu a čeká na instalaci zařízení, které novou minerálku zbaví nadlimitních hodnot arzenu.
2. 10. 2019|