TÉMA

Přestupkové řízení

Soud potvrdil podmínku za výzvy ke stržení ukrajinské vlajky z Národního muzea

Za výzvu ke stržení ukrajinské vlajky z Národního muzea na březnové protivládní demonstraci v pondělí odvolací Městský soud v Praze potvrdil Jaroslavu Popelkovi čtyřměsíční podmínku se zkušební dobou na rok a půl. Stvrdil mu také osmnáctiměsíční zákaz pobytu na území Prahy. Verdikt je pravomocný. Popelka se pondělního jednání nezúčastnil, v červnu u soudu uvedl, že podle jeho názoru jde nanejvýš o přestupek.
28. 8. 2023|

Video s výhrůžkou pobodáním Tomia Okamury bude řešit úřad jako přestupek

Nahrávka, na které muž vyhrožuje pobodáním předsedy hnutí SPD Tomia Okamury, nebyla podle státní zástupkyně trestným činem. Případ poslala do přestupkového řízení. Na dotaz České televize to uvedl Libor Šuráň z dozorového státního zastupitelství v České Lípě. Policie původně obvinila muže z nahrávky a autora videa z přečinu násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci. V trestním řízení by případně oba mohli dostat až tři roky za mřížemi. Nyní jim hrozí pokuty.
20. 10. 2021|

Potyčka ve sněmovně byla nanejvýš přestupkem, místo policie se jí budou zabývat úředníci

Nanejvýš přestupkem byla podle policie lednová potyčka poslance Lubomíra Volného v Poslanecké sněmovně. Předala proto případ úředníkům. Původně policie incident prověřovala pro podezření z trestného činu výtržnictví.
22. 2. 2021|
Události komentáře

Pokud Maláčová navrhne bankovní daň, skončí koalice, pohrozil Babiš

Premiér Andrej Babiš (ANO) je připraven vypovědět koaliční smlouvu, pokud by ministryně práce a sociálních věcí z ČSSD Jana Maláčová předložila jako poslanecký návrh zavedení bankovní daně. Maláčová o takové možnosti hovořila v Otázkách Václava Moravce. Babiš však věří, že jde o marketingový tah - upozornil, že zdanění bank není v programovém prohlášení vlády ani v koaliční smlouvě. Andrej Babiš byl hostem úterních Událostí, komentářů.
1. 10. 2019|