TÉMA

Investiční fond

Bylo to letadlo, tvrdí policie o zkrachovalém fondu WCA. Člověka a firmu obvinila z dvoumiliardového podvodu

Z podvodu obvinila policie v souvislosti s úpadkem investiční společnosti WCA International jednoho člověka a jednu právnickou osobu. Podle mluvčího Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslava Ibeheje vznikla tisícům klientů škoda v celkové výši zhruba 2,1 miliardy korun. Firma nabízela vysoké zisky z investovaných peněz, klienti ale o vložené finance přišli. Podle vyšetřovatelů všechno fungovalo jako pyramidový podvod.
5. 3. 2024Aktualizováno5. 3. 2024, 20:18|

Britští konzervativci vyloučili poslance podezřelého z korupce

Britská vládní Konzervativní strana vyloučila ze svých parlamentních řad poslance Scotta Bentona kvůli podezření z korupce. Benton fingovaným investorům do hazardních her, ve skutečnosti ovšem investigativním novinářům listu The Times, nabídl protislužby za úplatu. Reportéři deníku pořídili z inkriminované schůzky video natočené skrytou kamerou a sekvence z něj zveřejnili ve středu večer.
6. 4. 2023|

Další stovky podvedených. Policisté z NCOZ rozšířili obvinění v kauze podivných investic

Kriminalisté dohledali dalších 320 poškozených investorů, kteří vložili své peníze do skupiny WSM. Jednoho člověka kvůli tomu obvinili z pokračujícího podvodu se škodou ve výši přes 161 milionů korun. V pátek o tom informoval mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej. V kauze investičních podvodů WSM stanul loni před soudem podnikatel Jiří Kubíček. Kriminalisté neřekli, jestli znovu stíhají právě jeho.
11. 2. 2022|

Obrana by se podle Černochové měla zaměřit na modernizaci. Pro nákupy plánuje investiční fond

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) na tiskové konferenci představila priority resortu pro rok 2022. Zdůraznila, že ministerstvo by se v příštím roce mělo zaměřit na modernizaci a novelizaci zákona o zadávání veřejných zakázek. Ministryně chce také předložit návrh zákona o investičním fondu pro obranu, který by umožnil garanci peněz na víceleté financování armádních nákupů.
10. 1. 2022Aktualizováno10. 1. 2022, 12:41|

Britský investor vstupuje do české reprodukční medicíny, jde o transakci za miliardy

Britský investiční fond CVC získal podíl ve společnosti FutureLife, která je členem skupiny Hartenberg ze svěřenského fondu expremiéra Andreje Babiše (ANO). FutureLife se zaměřuje na asistovanou reprodukci. Cenu transakce firma neuvedla, podle týdeníku Hrot by měl investiční fond získat těsnou minoritu.
22. 12. 2021Aktualizováno22. 12. 2021, 16:53|
Události komentáře

Pokud Maláčová navrhne bankovní daň, skončí koalice, pohrozil Babiš

Premiér Andrej Babiš (ANO) je připraven vypovědět koaliční smlouvu, pokud by ministryně práce a sociálních věcí z ČSSD Jana Maláčová předložila jako poslanecký návrh zavedení bankovní daně. Maláčová o takové možnosti hovořila v Otázkách Václava Moravce. Babiš však věří, že jde o marketingový tah - upozornil, že zdanění bank není v programovém prohlášení vlády ani v koaliční smlouvě. Andrej Babiš byl hostem úterních Událostí, komentářů.
1. 10. 2019|