TÉMA

Ždírec nad Doubravou

Někteří majitelé lesů chtějí uzavřít cesty cyklistům. Novela neumožní jejich předjetí, tvrdí

Někteří soukromí majitelé lesů chtějí omezit jízdu cyklistů na cestách, které často využívá technika. Úřady budou žádat o vydávání zákazových značek. Zdůvodňují to novelou zákona, podle které by měla auta při předjíždění cyklistů dodržet vzdálenost jeden a půl metru, na silnici s maximální povolenou rychlostí 30 kilometrů za hodinu alespoň metr.
4. 11. 2021|

O Velikonocích se uzavře část silnice ze Svitav do Brna. Kamiony čeká 130kilometrová objížďka

Oprava odvodňovacího potrubí na silnici I/43 na pomezí Jihomoravského a Pardubického kraje od čtvrtka do neděle omezí dopravu. Silnice je u obce Rozhraní a Brněnec úplně uzavřená, což pocítí především řidiči vozidel nad 7,5 tuny. V obou směrech musí využít cestu přes Nové Město na Moravě, Žďár nad Sázavou, Ždírec nad Doubravou a Vendolí. Objížďka pro nákladní auta měří přes 130 kilometrů.
1. 4. 2021|

Na Havlíčkobrodsku smetl vlak kamion, který vjel na přejezd. Pro řidiče musel přiletět vrtulník

Na železničním přejezdu ve Ždírci nad Doubravou na Havlíčkobrodsku se v pátek ráno srazil osobní vlak s kamionem. Odhadnutá škoda je více než jeden milion korun. V osobním vlaku byli v době nehody čtyři cestující a dva pracovníci drah. Řidiče kamionu se středně těžkým zraněním přepravil vrtulník do nemocnice v Hradci Králové.
27. 3. 2020|

Bouře Mortimer provětrala Česko. Tisíce lidí odřízla od elektřiny

Kvůli následkům silného větru se bez dodávek elektřiny ocitly tisíce lidí po celé republice. Večer bylo nejvíce poruch na východě Čech a na severu Moravy. Naopak v západní části Čech už se situace zklidnila. Energetici jsou v terénu a snaží se dodávky obnovit. Oznámily to mluvčí ČEZu Soňa Holingerová a E.ONu Martina Slavíková. Vítr působil problémy také v dopravě. Některé vlaky stály, na kamion na silnici mezi Hlinskem a Ždírcem nad Doubravou spadl strom a zranil řidiče.
30. 9. 2019Aktualizováno30. 9. 2019, 22:14|