TÉMA

Werner Kogler

Rakušané se nahrnuli na očkování. Od pondělí bez něj totiž nemohou na kávu, za sportem ani kulturou

Rakouská očkovací centra hlásí o víkendu zvýšený zájem o očkování proti covidu-19. Děje se tak před tím, než v pondělí vstoupí v platnost výrazně přísnější vládní opatření. Informovala o tom agentura APA. Nové restrikce, zaváděné kvůli rychle se zhoršující epidemické situaci, se dotknou zejména neočkovaných.
7. 11. 2021|

Sebastian Kurz odstoupil z funkce rakouského kancléře

Rakouský kancléř Sebastian Kurz oznámil, že končí ve funkci. Politik podezřelý v korupční kauze uvedl, že svým odchodem chce zabránit chaosu a nestabilitě, napsal list Kronen Zeitung. Nahradit by ho měl ministr zahraničí Alexander Schallenberg. Kurz neodchází z nejvyšších pater politiky úplně, zůstane ve funkci předsedy Rakouské lidové strany (ÖVP).
9. 10. 2021Aktualizováno9. 10. 2021, 21:59|

Pandemie ve světě: Dánsko zrychluje rozvolnění. Merkelová se nechala očkovat AstraZenecou

Díky příznivé a stabilní epidemické situaci uspíší Dánsko rozvolňování o dva týdny. Lidé budou moci do restaurací či na stadiony. Mírné rozvolnění od pondělí čeká také Slovensko. Německá kancléřka Angela Merkelová se nechala naočkovat vakcínou firmy AstraZeneca. Nepříznivě se pandemie vyvíjí v Indii. Tamním nemocnicím chybí kyslík, nedostatek je také léků.
16. 4. 2021Aktualizováno16. 4. 2021, 19:39|

Kurz a Kogler představili program rakouské vlády. Je v něm klimatická neutralita i „preventivní vazba“

Předsedové rakouských lidovců (ÖVP) a zelených, Sebastian Kurz a Werner Kogler, představili program své vlády. Mezi priority lidovců patří snížení daní, boj proti ilegální migraci či intergrace cizinců. Zelení prosadili do programu opatření spojená s ochranou klimatu či transparentností. Pokud vláda získá důvěru, bude prvním kabinetem lidovců a zelených v historii Rakouska.
2. 1. 2020|

Po volebním triumfu přicházejí náročná jednání o koalici. Bude to těžší než minule, tuší Kurz

Bývalý a s největší pravděpodobností i budoucí rakouský kancléř Sebastian Kurz, jehož lidová strana (ÖVP) s výrazným náskokem vyhrála nedělní předčasné volby, očekává obtížná jednání o budoucí vládní koalici. Jedním z ústředních bodů programu jakékoli vlády pod jeho vedením musí být koncept úspěšné hospodářské politiky, řekl Kurz rakouskému rozhlasu.
30. 9. 2019|