TÉMA

Ringo Starr

The Beatles společně namalovali jediný obraz. Vznikl jako arteterapie v izolaci tokijského hotelu

Když The Beatles přijeli v roce 1966 koncertovat do Tokia, jejich hotel – tak jako v té době kdekoliv na světě – obléhali fanoušci i novináři. Přišly ovšem také výhrůžky smrtí. John Lennon, Paul McCartney, George Harrison a Ringo Starr zatím v hotelovém apartmá malovali obraz. Jediný, o němž se ví, že ho vytvořili a signovali společně. Nyní se malba dostala do nabídky aukční síně Christie's v New Yorku.
1. 2. 2024|

The Beatles s písní dotvořenou umělou inteligencí ovládli po 54 letech hitparádu

The Beatles se svou poslední písní Now and Then, kterou dotvořila umělá inteligence, ovládli britský žebříček singlů. Nejslavnější popová kapela historie tak desítky let po svém rozpadu stanovila nový rekord, pokud jde o dobu, po níž se do čela žebříčku vrátila. Podařilo se jim to po 54 letech.
11. 11. 2023|

ExBeatles nenechali být svůj hit. Nahráli cover Let It Be s country zpěvačkou Dolly Partonovou

Dva zbývající členové Beatles, Paul McCartney a Ringo Starr, se znovu sešli ve studiu. Rozhodli se své hlasy přidat ke cover verzi hitu Let It Be, kterou chce na své připravované album zařadit americká country zpěvačka Dolly Partonová.
21. 8. 2023|

Beatles a Rolling Stones mnoho společného nenahráli. Možná to změní příští album Stounů

Dva bývalí členové Beatles Paul McCartney a Ringo Starr se možná objeví na příštím albu Rolling Stones. Americký týdenk Variety přišel s informací, že hudebníci již část materiálu nahráli v Los Angeles. Produkce alba se blíží do fáze mixování, co se objeví na finální podobě desky, si ovšem zatím nechávají hudebníci pro sebe.
23. 2. 2023|

John Lennon dal rovnítko mezi lásku a mír. Duše nejen kapely The Beatles vyhasla před 40 lety

Kam až může dojít fanouškovský fanatismus, ukázal světu Mark Chapman. Před čtyřiceti lety si v New Yorku počíhal na zakladatele The Beatles Johna Lennona a několika ranami z revolveru ukončil jeho život. Jeho smrt tehdy oplakával celý západní svět a rezonovala i ve východním bloku, včetně Československa. Lennon se stal symbolickým ambasadorem lidských práv, který dal mezi mír a lásku rovnítko. Ovlivnil nejednu generaci lidí. Skrze vinylové desky, pásky kazet, knižní biografie, dokumenty i filmy přežívá dodnes.
8. 12. 2020Aktualizováno8. 12. 2020, 10:37|

Beatles se opět sešli v jediné písni. Dohromady je dal Ringo Starr

Společně už nikdy nevystoupí, díky nápadu producentů ale spolupráce legendárních Beatles pokračuje. Jeden ze členů, bubeník Ringo Starr, vydal nové album. Do jedné z písní přitom promítl umění každého ze slavné liverpoolské čtyřky.
3. 11. 2019|

Klip týdne: Slunce přichází s Beatles i po padesáti letech

Nejslavnější kapela všech dob slaví v září jedno významné jubileum. Je to totiž přesně půlstoletí od vydání stěžejního alba Abbey Road od legendárních The Beatles. A jelikož je to oslava velkolepá, vyšla k této příležitosti nejen jeho remastrovaná edice, ale též zbrusu nový klip ke skladbě Here Comes The Sun.
29. 9. 2019|