TÉMA

Volební sněm

Babiš je znovu předsedou ANO, ve vrcholném vedení je jedno nové jméno

Andrej Babiš na sněmu ANO v Praze obhájil pozici předsedy strany, získal asi 90 procent platných hlasů. Obdržel nominaci ze všech čtrnácti krajů, stejně jako první místopředseda Karel Havlíček. I on funkci bez problémů obhájil. Neměli protikandidáty. Delegáti následně zvolili i čtyři řadové místopředsedy, novým se stal poslanec Robert Králíček. Babiš v dopoledním projevu prohlásil, že loni zvažoval konec v politice. Osočil současný kabinet z neschopnosti. Za úkol ANO označil návrat do vlády. Na odpolední tiskové konferenci dodal, že neusiluje o voliče hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ale o zrazené voliče vládních stran. Za ideální by pokládal zisk nadpoloviční podpory ve volbách.
10. 2. 2024Aktualizováno10. 2. 2024, 20:51|

Předsedou SPD se opět stal Okamura. Podle něj je Česko v krizi kvůli nekompetentním politikům

Svoboda a přímá demokracie (SPD) rozhodla o svém novém vedení na příští tři roky. Předsednickou funkci obhájil Tomio Okamura, dostal hlasy 84 delegátů z 85 možných. Na volebním sněmu v úvodním projevu prohlásil, že je Česko ve skutečné krizi kvůli nekompetentnímu rozhodování politiků. Místopředsedou se opět stal poslanec Radim Fiala. Vzhledem k epidemické situaci se letos hlasovalo on-line formou.
4. 12. 2021Aktualizováno4. 12. 2021, 15:25|

Trikolóru povede Václav Klaus mladší. Vyzyvatele neměl

Delegáti brněnského volebního sněmu zvolili předsedou politického hnutí Trikolóra jediného kandidáta a zakladatele Václava Klause mladšího. Místopředsedy jsou Zuzana Majerová, která odešla z ODS za vyloučeným Klausem, jihlavský podnikatel Jan Tesař a starosta středočeského Jenštejna Norbert Hlaváček.
28. 9. 2019Aktualizováno28. 9. 2019, 17:07|