TÉMA

Lubenec

U Hořesedel začala stavba nového úseku dálnice D6. Hotový má být za dva a půl roku

U Hořesedel na Rakovnicku začala stavba nového úseku dálnice D6, hotový má být v létě 2025. Naváže na vznikající úsek D6 u Krupé. Ve středních Čechách zbývá ještě udělat úsek u Hořoviček, i jeho stavba má začít letos. Další části ještě chybí v Karlovarském a Ústeckém kraji. Úsek u Hořesedel bude dlouhý přes devět kilometrů a Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) za něj zaplatí skoro 1,9 miliardy korun bez DPH. Velkou část pokryje evropská dotace. Prahu a Karlovy Vary by měla kompletní dálnice propojit v roce 2027 nebo 2028.
7. 2. 2023Aktualizováno7. 2. 2023, 11:39|

Mráz způsobil desítky nehod. Uzavřely dálnice D6 a D1

Ledovka komplikovala dopravu na řadě míst v Česku. Nejvážnější situace byla v Ústeckém kraji, kde se na dálnici D6 u Lubence srazilo čtrnáct vozidel, včetně dvou nákladních a dvou autobusů. Zranilo se čtyřicet lidí. Další hromadná havárie uzavřela dálnici D1 u Mankovic na Novojičínsku. Několik menších nehod bylo i na D35. Záchranáři vyjížděli také k desítkám případů, kdy se lidé na ledu zranili.
19. 12. 2022Aktualizováno20. 12. 2022, 06:49|

Obchvat Lubence rozšířil D6. Dálnice ale stále není kompletní, někde zůstávají nebezpečné úseky

Řidičům začal v úterý sloužit obchvat Lubence na Lounsku. Je součástí budované dálnice D6, která spojí a zjednoduší dopravu mezi Prahou a Karlovými Vary. Stát ji buduje už od osmdesátých let, přesto ale ještě není zdaleka hotovo. A zatímco v Lubenci se lidem ulevilo, jinde kvůli nedokončenému tahu jezdí řidiči stále po nebezpečných úsecích s častými nehodami.
31. 8. 2021|

Otevření nových částí D6 se blíží. Zkušební provoz začne před Vánoci

Stavba na dalších úsecích dálnice D6 spojující Prahu s Karlovými Vary se blíží do finále. Řidiči by se tak měli nejpozději před Vánoci dočkat téměř deseti nových kilometrů. Nová dálnice uleví zejména obyvatelům Řevničova a Krušovic. Na začátku léta 2021 se pak zprovozní navazující obchvat obce Lubenec. Kompletní dálniční spojení mezi hlavním a krajským městem má být do roku 2026.
15. 10. 2020|

Záchrana lázní a silniční tah na Prahu, to jsou témata voleb v Karlovarském kraji

V Karlovarském kraji vznikla před čtyřmi lety po volbách široká koalice hnutí ANO, ODS, Pirátů, HNHRM a SPO, která vydržela přes celé volební období. Změnil se jen post hejtmana. Janu Mračkovou Vildumetzovou (ANO) nahradil ve funkci Petr Kubis. Ten se stal také letošním lídrem kandidátky ANO.
4. 9. 2020|

V podnikání jim pomohly vitráže ve výtahu. Jezdili v něm bohatí lidé, z nichž se stali zákazníci

V Lubenci, kde žijí, se manželé Kantovi pustili do záchrany gotického kostela Svatého Jiljí. Do oken vytvořili vitráže v různých dobových stylech a budují v něm vitrážové muzeum. A právě výrobě i restaurování vitráží věnují své podnikání už čtvrt století.
29. 9. 2019|