TÉMA

Bochoř

Armáda už hledá personál pro letouny F-35. Bude potřebovat stovky lidí

Armáda už hledá personál pro letadla F-35. K letounům, které pořizuje, a do jejich zázemí, bude potřebovat stovky lidí. Do výzbroje stroje zařadí sice až v první polovině další dekády, jenže zároveň potrvá, než se připraví piloti, technici a další odborníci. Souvisí to s náborem celkově. Armáda musí přidat, aby splnila cíl mít třicet tisíc vojáků a vojákyň.
20. 4. 2024|

Na brněnském Automotodromu stojí desítky nových aut. Čekají na díly

Seznam míst, kde automobilka Škoda skladuje vozy nedokončené kvůli nedostatku dílů, se rozšířil o brněnský Masarykův okruh využívaný pro automobilové závody. Další plochy jsou v Přerově nebo na letišti v Hradci Králové.
24. 11. 2022|

Na letištích parkují tisíce nedokončených aut. Chybí jim součástky

Automobilce Škoda Auto opět chybí součástky. Nemůže tak prodat přes dvacet tisíc téměř dokončených vozů. Auta skladuje na letištích a dalších plochách a ruší směny.
4. 10. 2022|

Průmyslová zóna v Bochoři nebude. Budoucnost bývalé vrtulníkové základny zůstává nejistá

Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) po několika letech příprav odložilo záměr vybudovat v rozlehlém areálu bývalé vrtulníkové základny v Přerově-Bochoři strategickou průmyslovou zónu. Přípravu třísethektarového území provázely značné problémy například s pozemky či ochranou podzemní vody.
25. 9. 2019|