TÉMA

Jan Šrámek

Sněžení komplikovalo dopravu na Liberecku, meteorologové výstrahu zmírnili

Silné sněžení zasáhlo v noci a ráno část Středočeského a Libereckého kraje, problémy byly v okolí Mladé Boleslavi, Mnichova Hradiště, Nymburka, České Lípy či Liberce. Na hlavní silnici 35 z Liberce na Prahu se tvořily kolony kvůli uvázlým kamionům. V Libereckém kraji napadlo od rána až deset centimetrů sněhu. Na Pardubicku a Rychnovsku se ocitly stovky domácností bez proudu.
18. 1. 2023Aktualizováno18. 1. 2023, 16:36|

Noc bude kluzká, může se vytvořit náledí nebo zmrazky

Od pátečního odpoledne do sobotního rána mohou být cesty obzvláště kluzké. Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu na náledí. V noci bude v celé republice pod nulou, takže tam, kde přes den taje, voda opět zmrzne. Chodcům hrozí uklouznutí, řidičům nehody, případně problémy ve stoupání.
10. 12. 2021|

„Prymula padl na politickou provokaci,“ říká komentátor rozhlasu Nováček

Vláda se v pátek v poslanecké sněmovně domohla prodloužení nouzového stavu, opozice nahlas kritizovala nepřítomnost premiéra a ministra zdravotnictví. Toho předseda vlády v týdnu vyměnil. Jak se kabinet zvládá vypořádat s turbulentní dobou a jak se mění česká společnost v ní? Na to odpovídal v pátečním Interview ČT24 komentátor Českého rozhlasu Petr Nováček, který je nově držitelem medaile Za zásluhy.
31. 10. 2020|

Nejkrásnější české knihy roku 2019, čéče! Prolistujte si vítězné tituly

O titul Nejkrásnější české knihy roku 2019 usilovalo rekordních 313 publikací. Porota mezi nimi vybrala, dle jejího soudu, nejpovedenější zástupce krásné literatury, odborných publikací, učebnic i třeba katalogů. Vítěze hlavních kategorií si lze prolistovat v následujících videích.
29. 5. 2020|
Počasí

Česko namrzlo. Na severu Čech a jihozápadě Moravy platí varování do pátku

Počasí čtvrtečního rána se neslo v duchu výstrahy před mrznoucími mlhami, která platila pro většinu území České republiky v polohách do 400 metrů nad mořem. Teploty v nížinách se pohybovaly od minus 3 do minus 7 stupňů Celsia. Díky inverzi se na hřebenech hor teplota vyšplhala až na 5 stupňů Celsia. V severní části Čech a jihozápadní části Moravy se budou v noci opět tvořit mrznoucí mlhy, jejich vlivem mohou klouzat silnice.
2. 1. 2020Aktualizováno2. 1. 2020, 11:37|
Počasí

Silničáři kvůli sněhu zavřeli silnici v Jizerských horách. V noci a ráno se může tvořit náledí

V Česku v nižších polohách druhý den prší, ale s přibývající výškou se srážky mění ve sněhové. Dopoledne způsobil sníh potíže kamionům na dálnici D1 u Humpolce. V Jizerských horách je poprvé od jara uzavřena silnice u přehrady Souš, kterou silničáři neupravují, když ji sníh zavane. Český hydrometeorologický ústav vyhlásil na středeční odpoledne a večer výstrahu na vydatné sněžení, v noci a ráno se navíc může tvořit náledí.
13. 11. 2019Aktualizováno13. 11. 2019, 17:53|

Neckermann dosud vyplatil za zrušené zájezdy zhruba osm milionů korun

Česká pobočka zkrachovalé skupiny Thomas Cook – Cestovní kancelář Neckermann – vyplatila svým klientům k pondělku zhruba osm milionů korun za zrušené zájezdy, uvedl mluvčí společnosti Jan Šrámek. Podle něj bude firma ve vracení peněz dále pokračovat.
21. 10. 2019|

Repatriace Britů z dovolených končí. Bylo „zachráněno“ přes 140 tisíc klientů CK Thomas Cook

Největší repatriace v dobách míru skončila. Při operaci Matterhorn, kterou řídil Britský úřad pro civilní letectví (CAA), bylo za dva týdny dopraveno zpět do Velké Británie přes 140 tisíc klientů zkrachovalé cestovní kanceláře Thomas Cook. Její česká pobočka, cestovní kancelář Neckermann, pro tento týden zrušila zájezdy pro padesát klientů a zároveň vyjednává s německými investory o svém dalším osudu.
7. 10. 2019|

Neckermann zatím zrušil jeden zájezd. O osudu dalších 650 vyjednává s hoteliéry

Cestovní kancelář Neckermann, která je v Česku součástí zkrachované britské kanceláře Thomas Cook, zatím musela zrušit jeden svůj naplánovaný zájezd. Do konce října jich má firma prodaných kolem 650, o jejich osudu rozhodnou jednání s nasmlouvanými hotely.
24. 9. 2019|

Češi jsou lépe chráněni pro případ krachu cestovní kanceláře než Britové, říká Papež

Pro všech zhruba 1100 klientů cestovní kanceláře Neckermann bude zajištěn bezpečný návrat do České republiky jejich plánovaným letem. Uvedl to šéf jejího marketingu Jan Šrámek po krachu britské kanceláře Thomas Cook, jejíž je Neckermann součástí. Pro jiné české turisty, kteří si koupili zájezd v zahraničí, však může být situace obtížnější.
23. 9. 2019|