TÉMA

Marek Wollner

Dynamická televize, která uspokojí všechny druhy diváků. Končící generální ředitel ČT Dvořák zhodnotil 12 let ve funkci

Generální ředitel musí Českou televizi držet v chodu a  zlepšovat vnitřně, a kromě toho čelit tlakům zvenčí. V pořadu Interview ČT24 o tom hovořil stávající šéf ČT Petr Dvořák. Zhodnotil, jak se televize posunula za 12 let, kdy ji řídil – podle jeho slov je na úrovni špičkových veřejnoprávních institucí v západní Evropě.
26. 9. 2023|

Přišel jsem s Petrem Dvořákem a odcházím s ním, říká končící ředitel zpravodajství ČT Zdeněk Šámal

Ruská agrese vůči Ukrajině je podle končícího ředitele zpravodajství a sportu ČT Zdeňka Šámala situace, kdy bylo správné, aby Česká televize zaujala postoj. V Interview ČT24 Šámal také řekl, že si nevzpomíná na žádný okamžik, kdy by měl pocit, že něco takříkajíc zvoral, i když připustil, že s odstupem lze některé momenty hodnotit kriticky. Rozhovor se Zdeňkem Šámalem vedla Tereza Kručinská.
19. 9. 2023|

Policisté uzavřeli prošetřování údajného sexuálního obtěžování ze strany Wollnera, trestný čin se nestal

Kriminalisté uzavřeli prošetřování údajného sexuálního obtěžování ze strany bývalého redaktora České televize Marka Wollnera. Podle policie se nejedná o podezření z jakéhokoliv trestného činu nebo přestupku. České televizi to sdělil mluvčí pražských policistů Jan Daněk.
13. 7. 2023|

Šéf publicistiky Marek Wollner odchází po vzájemné dohodě z České televize

Šéfredaktor reportážní publicistiky Marek Wollner odchází z České televize. Tento krok je výsledkem vzájemné dohody náročné pro obě strany, informovala v tiskové zprávě mluvčí ČT Karolína Blinková. Wollner čelil nařčení ze sexuálního obtěžování a šikany, které odmítal. Zpráva interní komise televize k jeho případu neobsahuje podle jejích zástupců informace vedoucí k podezření, že mohl být spáchaný jakýkoliv trestný čin. Ukončení dlouholeté spolupráce má nicméně stabilizovat situaci v redakci a zastavit poškozování dobrého jména České televize.
13. 1. 2023|

Výběr nového ředitele ČT začne v polovině února, volit se bude 7. června

Výběrové řízení na nového generálního ředitele České televize (ČT) začne 15. února, volba by se měla uskutečnit 7. června. Ve středu o tom rozhodla Rada ČT. Současnému generálnímu řediteli Petru Dvořákovi vyprší mandát letos na konci září. Rada projednala také zprávu o nařčení Marka Wollnera z obtěžování.
11. 1. 2023|

Na patnáct minut jsem se stal slavným dřív než v Česku, vzpomíná na zatčení na Slovensku Wollner

V osmdesátém devátém ho zastrašovala Státní bezpečnost i někteří vysokoškolští učitelé. Dnes se o to snaží někteří politici. Před třiceti lety Marek Wollner na katedře žurnalistiky spoluorganizoval revoluční dění. Nyní jako šéf reportážní publicistiky České televize odhaluje nepravosti. To, jak se měnila jeho profese i politická kultura nejen směrem k novinářům, přibližuje v nejnovějším podcastu Background ČT24.
15. 2. 2022|

Komentář Marka Wollnera: Kauza Lidice, uplácaná politikou

Ač se k výrokům radních běžně nevyjadřuji, po přečtení rozhovoru s novou radní ČT Hanou Lipovskou v Týdeníku ECHO („Jsem trochu partyzánka“, ECHO, 11. 6. 2020) udělám výjimku. Hana Lipovská samozřejmě není jediná, kdo má kritické připomínky ke kauze Lidice, kterou jsme vysílali loni v červnu (Vpředvečer tragédie, Reportéři ČT, 10. 6. 2019), takže zároveň odpovím nejen jí.
22. 6. 2020|

Třetí Adventní koncert zazněl na Vyšehradě. Pomůže centru Kaleidoskop

Se zapálením třetí adventní svíce se rozezněl chrám svatého Petra a Pavla na pražském Vyšehradě. Třetí koncert, který je součástí cyklu Adventních koncertů České televize, vysílala ČT1 od 17:30. Tentokrát byl věnován spolku Kaleidoskop – centru terapie a vzdělávání z Prahy. Zazněly například písně skupiny Čechomor nebo souhra dvou violoncell pod vedením Dominiky Hoškové a Jiřího Hoška.
15. 12. 2019|

První z adventních koncertů odvysílala ČT. Loni Češi darovali rekordních 11 milionů

S první adventní nedělí Česká televize zahajuje další ročník charitativních koncertů. Loni byla štědrost diváků rekordní, během čtyř nedělních večerů poslali dárci přes jedenáct milionů korun. Letošní adventní sbírka podpoří třeba děti s poruchou autistického spektra nebo centrum pomoci zdravotně postiženým.
1. 12. 2019|
Newsroom ČT24

Někteří kantoři nás zastrašovali, vzpomíná na listopad 1989 na katedře žurnalistiky Marek Wollner

Vydávali informační letáky, časopisy, noviny. Fotografovali a natáčeli rozhovory v ulicích. Jak studenti žurnalistiky proživali revoluční dny po 17. listopadu 1989? Téma dalšího dílu seriálu Mediální revoluce, který každou neděli vysílá pořad Newsroom ČT24.
23. 9. 2019|