TÉMA

Chrlice

Bouřka lámala v Brně stromy a ničila střechy. Na desítkách míst v Česku padly teplotní rekordy

Na východě země hrozily do půlnoci silné bouřky s přívalovým deštěm a nárazy větru, informoval v úterý Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Silná bouřka se okolo šesté večer přehnala přes Brno. Vyvracela stromy, zničila několik střech a zastavila vlaky na trati z Brna do Chrlic. Bouře se vytvořila také na Znojemsku. V celém Česku nadále platí výstraha před vysokými teplotami. Ty se v úterý opět vyšplhaly nad 35 stupňů Celsia. Nejtepleji, a to 35,6 stupně, bylo v Brodě nad Dyjí na Břeclavsku. Na desítkách míst padly teplotní rekordy.
22. 8. 2023Aktualizováno23. 8. 2023, 00:00|

Začalo rozšiřování D1 u Brna. Zúžením

Dopravní situace v Brně se pro řidiče nadále zkomplikuje. Začíná totiž plánované rozšiřování dálnice D1 na šest pruhů, které zřejmě výrazně a na delší dobu zatíží provoz kolem jihomoravské metropole. Silničáři v úterý začali pracovat na kilometr a půl dlouhém úseku mezi exity 194 a 196, celkově se má ale rozšiřování týkat třiceti kilometrů dálnice. Provoz ve dvou pruzích v obou směrech zůstane během prací zachován. Policisté kvůli stavbě posílili hlídky přímo na místě a rozšířili dálniční oddělení v Chrlicích.
1. 8. 2023Aktualizováno1. 8. 2023, 21:08|

Nejkrásnějších nádraží je v Česku třináct, další již nepřibudou. Soutěž podle organizátorů ztratila smysl

Místo tradičního vyhlášení nejkrásnějšího nádraží roku oznámili organizátoři ankety, že po patnácti letech končí. Ztratila podle nich smysl, zejména proto, že kvůli automatizaci provozu mizí z nádraží personál, a tak o mnoho stanic již nemá kdo pečovat.
9. 11. 2021|

Dálniční policisté v Chrlicích a Podivíně dostanou nová sídla. Staré budovy už se rozpadaly

Jihomoravští policisté zahájili stavby dvou budov pro dálniční oddělení v Chrlicích a Podivíně. Budou stát sto pět milionů korun a nahradí nevyhovující prostory. Na jihu Moravy začínají i další stavby pro policii celkem za sto dvacet šest milionů korun.
23. 9. 2019|