TÉMA

Dubeč

ŘSD vykupuje pozemky pro Pražský okruh, řeší i ekologické kompenzace

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vykoupilo už přes 85 procent pozemků na výstavbu úseku Pražského okruhu mezi Běchovicemi a dálnicí D1. Stavební povolení očekává ještě v tomto roce, samotnou stavbu by mělo zahájit do konce toho příštího, řekl mluvčí ŘSD Jan Rýdl. Zásah stavby do přírody bude ŘSD kompenzovat v šestnácti lokalitách, nad Počernickým rybníkem například vzniká biotop pro vodní ptactvo.
25. 7. 2023Aktualizováno25. 7. 2023, 19:48|

Při požáru domu v Dubči zemřeli dva lidé

Při požáru bytu v rodinném domě v pražské Dubči zemřeli v noci na středu dva lidé. Hořet začalo před 03:00, příčiny požáru zatím nejsou známy. V tiskové zprávě to oznámil mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.
14. 6. 2023Aktualizováno14. 6. 2023, 11:43|

Hasiči po dvou dnech uhasili požár uhříněvské haly. Řeší se možná kontaminace vody

Hasiči po téměř dvou dnech uhasili požár haly v Uhříněvsi. Dopoledne byla na místě ještě jedna jednotka, která vyhledávala a dohašovala skrytá ohniska. Hala s drogistickým zbožím začala hořet v neděli večer, plameny se hasičům podařilo dostat pod kontrolu zhruba po dvou hodinách. V Lítožnickém rybníce v pražské Dubči a v Říčanském potoce byl také kvůli možné kontaminaci vody vyhlášen zákaz koupání a rybolovu. Příčinu požáru, při kterém se lehce zranilo pět hasičů, zjišťují vyšetřovatelé. Odhadovaná škoda je 120 milionů korun.
27. 7. 2021Aktualizováno27. 7. 2021, 21:07|

Obnova Lítožnického rybníka skončila. Poslouží k rekreaci i ochraně při povodních

Obnova Lítožnického rybníka na pomezí Dubče a Běchovic skončila a nyní se rybník napouští. Vznikla nová hráz, bezpečnostní přeliv a opravy se dočkalo koryto Říčanského potoku, které teď opět má meandry. Náklady dosáhly 45 milionů korun.
28. 5. 2020|

Zavřená vrata na Čertovce a stavění zábran. Praha se cvičně připravovala na velkou vodu

Sobotní protipovodňová cvičení v Praze odstartoval test vrat na Čertovce, která by se jako první uzavřela i v případě reálných povodní. Součástí cvičení byla také stavba mobilních zábran. Kromě Malé Strany a Kampy akce zahrnula také okolí Smíchova, Výtoně a Podolí. Zástupci města uvedli, že cvičení potvrdilo dobrý stav zábran. Praha má 19,6 kilometrů protipovodňové ochrany, což zahrnuje mobilní i pevné zábrany. Délka mobilních zábran je téměř sedm kilometrů, při letošním cvičení se stavěl necelý kilometr z nich.
21. 9. 2019Aktualizováno21. 9. 2019, 16:39|