TÉMA

UFO

Pentagon prozkoumal stará hlášení o spatření UFO, ale nenašel žádné důkazy o existenci mimozemšťanů

Studie amerického ministerstva obrany, jež zkoumala hlášení o neidentifikovaných létajících objektech (UFO) za posledních téměř sto let, nenašla žádné důkazy o existenci mimozemšťanů nebo mimozemské inteligenci. S odvoláním na v pátek zveřejněné závěry o tom informoval web stanice Hlas Ameriky. Nárůst zpráv o spatření UFO v 50. a 60. letech 20. století mohl být podle Pentagonu spojen s testy amerických špionážních letounů a další vesmírné technologie.
10. 3. 2024|

NASA vytváří tým, který bude zkoumat neidentifikované jevy na obloze

Americký národní úřad pro letectví (NASA) by měl hrát větší roli ve zkoumání neidentifikovaných anomálních jevů (UAP), existující záznamy o nich jsou z většiny příliš nekvalitní, než aby mohly být použity pro vědecké zkoumání. Ve zprávě vydané ve čtvrtek 14. září se na tom shodl panel 16 nezávislých odborníků.
14. 9. 2023|

Konec konspiračních teorií. Američané chystají zákon, který zajistí informování veřejnosti o UFO

Tři vojenští veteráni vypovídali na půdě amerického Kongresu o osobní zkušenosti s neidentifikovatelnými létajícími předměty (UAP). Podle části zákonodárců vláda zbytečně zatajuje informace o fenoménu UFO, který živí konspirační teorie. Změnit to má připravovaná novela zákona. Americké ministerstvo obrany popírá, že by tajilo dlouhodobý program týkající se UFO.
27. 7. 2023|

Američané pátrají, kdo je za sestřelenými objekty. Mimozemšťany vyloučili

Tři neidentifikované sestřelené objekty nad Severní Amerikou patrně nebyly řízené, neměly posádku ani nikam nevysílaly signály, uvedl v pondělí bezpečnostní mluvčí Bílého domu John Kirby. Bílý dům i kanadský premiér Justin Trudeau uvedli, že hledání trosek objektů ztěžuje zimní počasí. Kirby vyloučil jakoukoliv mimozemskou aktivitu.
13. 2. 2023Aktualizováno13. 2. 2023, 22:06|

Pentagon shromáždil 510 zpráv o spatření UFO. Vyšetřuje je jako možnou hrozbu

Úřad amerického ministerstva obrany AARO, který byl zřízen za účelem sledování a analyzování zpráv o neidentifikovaných objektech, včetně těch létajících (UFO), obdržel 510 zpráv o spatření UFO. Do těch spadá 144 objektů spatřených už dříve a 366 nových zpráv. Podle Pentagonu neexistuje důkaz o jejich mimozemském původu, přesto je vyšetřuje jako možnou hrozbu.
13. 1. 2023|

NASA vytvořila komisi, která bude zkoumat UFO. Je plná elitních vědců

Při americkém Národním úřadu pro letectví a vesmír (NASA) začala působit komise odborníků, kteří prozkoumají data o neidentifikovaných létajících objektech, kterým se lidově říká UFO. NASA je ale záměrně nazývá UAP.
25. 10. 2022|

Zasedají ustavující zastupitelstva. České Budějovice mají poprvé primátorku

Primátorkou Českých Budějovic se stala Dagmar Škodová Parmová z ODS. Tatáž strana získala v osobě Petra Ryšky i primátora Jihlavy, kde radnici povede vítězné hnutí ANO s druhými ODS a lidovci. Nejpozději v pondělí se podle zákona uskutečnila ustavující zasedání nových zastupitelstev tam, kde výsledek komunálních voleb nebyl zpochybněn u soudů.
24. 10. 2022Aktualizováno24. 10. 2022, 20:10|

NASA na podzim spustí tým, který bude zkoumat fenomén UFO

Americká kosmická agentura NASA oznámila v polovině června, že vytvořila nový vědecký tým, který by měl od podzimu začít detailně zkoumat neidentifikované letecké jevy (UAP). Jde o události na obloze, které nelze identifikovat jako letadla nebo známé přírodní jevy, obecně jsou známé i pod zkratkou UFO.
15. 6. 2022|

Matiční ulice v Ústí nad Labem název nezmění. Přejmenovat na Maniční ji zastupitelé odmítli

Zastupitelé ústeckého městského obvodu Neštěmice ve středu rozhodli, že nechvalně proslulá Matiční ulice, spojovaná se stavbou plotu, který měl před více než dvaceti lety oddělit starousedlíky od přistěhovalců, se nepřejmenuje. Naopak by se měla její reputace napravit. Pro bylo všech jedenáct přítomných zastupitelů.
8. 12. 2021|

Gagarin zemřel při pádu letadla. Spiklenecké teorie za havárií vidí spory s Brežněvem či dokonce UFO

Jurij Gagarin se jako první člověk podíval do vesmíru a stal se legendou. Zvládl totiž extrémní podmínky letu a dokázal tak, že lidé mohou v kosmu přežít. Jeho život paradoxně ukončil rutinní let v letadle MiG-15UTI nedaleko Moskvy. Při něm se nejspíš vyhnul meteorologické sondě a prudký manévr ve špatném počasí nezvádl. Spolu s ním zahynul na palubě letadla i instuktor Vladimir Serjogin. K havárii nejspíš přispěla chyba meteorologů při předpovědi a také nedbalost řízení letového provozu. Tragická smrt se stala živnou půdou pro rozličné konspirační teorie, podle kterých Gagarina odstranilo vedení Sovětského svazu či americké tajné služby.
10. 4. 2021Aktualizováno13. 4. 2021, 20:15|

Ústí nad Labem má novou koalici, na radnici skončilo hnutí UFO

V Ústí nad Labem v pondělí vznikla nová koalice. Vládnoucí ANO spolu s ODS a hnutím PRO Zdraví a Sport vypověděly smlouvu koaličnímu partnerovi – Ústeckému fóru občanů (UFO). Podle zastupitelky Evy Fialové (ANO) byli dlouhodobě nespokojení s celkovou prací UFO, navíc ztratila koalice většinu. S koaličními subjekty se na spolupráci dohodl druhý nejsilnější klub PRO Ústí.
1. 2. 2021Aktualizováno1. 2. 2021, 15:15|

Vteřina dějepisu: Pan Arnold uviděl talíř a spustil tím masovou hysterii, která trvá dodnes

Kenneth Arnold 24. června 1947 pilotoval letadlo nedaleko hory Mount Rainier. Když vyhlédl z okénka, na pravé straně se něco mihlo. Pilot později o svém zážitku vyprávěl svým přátelům – a spustil tím fenomén, který zasáhl stovky milionů lidí. Co tam uviděl?
24. 6. 2020|

Dceřiné společnosti Lufthansy prodloužily stávku na celý den, ovlivní stovky letů

Nedělní stávku za vyšší mzdy prodloužil palubní personál čtyř dceřiných firem německých aerolinek Lufthansa na celý den. Původně měla trvat šest hodin a končit v jedenáct hodin dopoledne. Omezení se týkají společností Eurowings, Germanwings, Lufthansa CityLine a SunExpress. Žádné zrušené lety do Prahy zatím oznámeny nebyly.
20. 10. 2019|

Nájezd milionů nadšenců na střeženou základnu v USA se nekonal. Přijelo jen pár lidí

Na dlouho očekávané setkání milovníků záhad a mimozemšťanů u přísně střežené americké základny Oblast 51 ve státě Nevada přišlo pouze 75 lidí. K události, která se stala internetovou senzací, se původně přihlásilo přes dva miliony nadšenců, kteří chtěli do vojenského objektuproniknout a získat tam důkazy o údajném mimozemském životě.
20. 9. 2019Aktualizováno20. 9. 2019, 21:32|

Natočili jsme záběry vzdušných jevů, jejichž původ neznáme, potvrdil Pentagon

Americké námořnictvo potvrdilo pravost nahrávky létajících objektů, jejichž původ není schopné vysvětlit. Záběry, které natočili američtí vojenští piloti, se objevily na veřejnosti před dvěma lety, nebylo ale jasné, zda jsou autentické. Pentagon teď jejich pravost potvrdil. Zároveň přiznal, že neví, co přesně zachycují.
19. 9. 2019|