TÉMA

Sandy Hook

Konspirátor Jones má zaplatit téměř miliardu dolarů pozůstalým obětí útoku, který zpochybňoval

Americký konspirační teoretik Alex Jones musí zaplatit nejméně 965 milionů dolarů (asi 24,4 miliardy korun) pozůstalým po obětech masové střelby na základní škole v americkém státě Connecticut v roce 2012, rozhodl ve středu soud. Jones nepravdivě tvrdil, že oběti střelby byli herci, kteří tragédii zinscenovali, píše agentura Reuters.
13. 10. 2022|

Konspirátor Jones má zaplatit rodičům oběti masakru na škole v Sandy Hook desítky milionů dolarů

Americký konspirátor Alex Jones má zaplatit rodičům šestiletého chlapce zabitého při střelbě na základní škole Sandy Hook před téměř deseti lety celkem 49,3 milionu dolarů (1,2 miliardy korun). Rozhodla o tom porota v soudním procesu, v němž po něm rodiče zabitého hocha požadovali odškodné. Podle agentury AP je to poprvé, co porota Jonese seznala finančně odpovědným za jeho lživá tvrzení.
6. 8. 2022|

Důkazy svědčí o naprostém selhání policie při zásahu u střelby na škole v Uvalde, řekl texaský činitel

Existují přesvědčivé důkazy, že policejní zásah při květnové střelbě na základní škole v texaském Uvalde byl naprostým selháním, sdělil při slyšení ve státním senátu šéf texaského ministerstva veřejné bezpečnosti Steven McCraw. Vyjádření přišlo poté, co několik médií přineslo nové podrobnosti o zdlouhavém zásahu, při němž více než desítka policistů zřejmě asi hodinu čekala na pokyn vniknout do místnosti, kde se nacházel útočník. Starosta města oznámil, že budova školy bude zbrourána.
21. 6. 2022Aktualizováno22. 6. 2022, 11:44|

Kampaň, která má šokovat. Pozůstalí obětí ze Sandy Hook bojují za bezpečnější školství

Pozůstalí po obětech ze základní školy Sandy Hook, kde v roce 2012 zemřelo dvacet dětí, chtějí šokovat. Jejich kampaň má upozornit, že i když podobně velký masakr se od té doby nestal, USA čeká stále dlouhý boj o bezpečnější školství.
21. 9. 2019|