TÉMA

Jana Vajdíková

Sociální demokraté žalují sociální demokraty. Vyžadují návrat do strany

Městský soud v Praze přijal žalobu, která reaguje na loňské zrušení místních organizací ČSSD v Ostravě. Několik sociálních demokratů se chce soudně domoci návratu do strany. Požadují obnovení členství i zneplatnění loňského rozhodnutí předsednictva, kterým bylo tehdy zrušeno 17 z 26 ostravských organizací. První, kdo žalobu prostřednictvím svého právního zástupce podává, je Richard Bednařík.
30. 1. 2020|

Deset bývalých členů ostravské ČSSD chce zpátky do strany. Pokud se nedohodnou, podají žalobu

Už deset bývalých členů sociální demokracie v Ostravě se domáhá svého návratu do strany. Požadují obnovení členství i revizi loňského rozhodnutí předsednictva ČSSD, kterým byly zrušeny jejich původní místní organizace. Podání těchto žádostí je podmínkou pro případné následné podání žaloby na vedení strany.
23. 1. 2020|

Hádky v ostravské ČSSD pokračují. Členové zrušených buněk si stěžují na způsob přeregistrace

Členové zrušených ostravských buněk ČSSD si stěžují na průběh přeregistrací. Tvrdí, že je nikdo nepozval na schůzi, na které se rozhodovalo o jejich členství. Předsednictvo moravskoslezské organizace jim přitom dopisem oznámilo, že o schůzi budou informováni. Podle šéfa krajské ČSSD Tomáše Hanzela bylo důvodem to, že členové poslali žádost o přeregistraci pozdě.
19. 11. 2019|

Ostravská ČSSD se chce kvůli rušení buněk obrátit na soud

Ostravští sociální demokraté se chtějí bránit u soudu proti nedávnému rozhodnutí předsednictva strany zrušit většinu místních organizací. Zatím však stále čekají na písemné vyhotovení rozhodnutí. Předsednictvo před dvěma týdny rozhodlo, že zruší sedmnáct z celkových 26 organizací, údajně kvůli špatným výsledkům v posledních komunálních volbách.
30. 9. 2019|

Moravskoslezská ČSSD chce ve velkém rušit ostravské buňky. Kvůli propadu ve volbách

Moravskoslezská ČSSD chce odebrat licenci řadě organizací v Ostravě kvůli špatným výsledkům v posledních komunálních volbách. Informoval o tom šéf moravskoslezské organizace ČSSD Tomáš Hanzel. Řekl, že mezi členy strany jsou i takzvané černé duše. Krajské předsednictvo sociálních demokratů navrhuje tomu celostátnímu odebrat licence sedmnácti ze šestadvaceti místních buněk.
17. 9. 2019|