TÉMA

Formule

Jízda formule po dálnici zůstane bez trestu. Pilota v přilbě nedokázali úředníci jasně identifikovat

Příbramská radnice zastavila správní řízení týkající se muže, který podle policie řídil formuli, jež byla loni na podzim pozorována na dálnici D4. Podle policistů se dopustil přestupku, když vyjel s neschváleným vozidlem na veřejnou komunikaci. Podle městských úředníků ale není možné řidiče jednoznačně identifikovat, protože měl na hlavě přilbu. Hrozila mu pokuta a zákaz řízení.
1. 4. 2020|

Z Formule 1 se stal elektronický sport. Hráči trénují stejně jako závodníci

Francouzský závodní tým Renault z Formule 1 zkoumá hranice mezi skutečností a hrou – začal teď spolupracovat s počítačovými hráči. A mezi oběma světy hledá paralely: ať už na skutečném okruhu, nebo v sedadle simulátoru musí totiž jezdci disponovat mentální silou i fyzickou zdatností. Piloti virtuálních strojů teď mohou ve vývojovém středisku trénovat vedle skutečných profesionálů a vyměňovat si navzájem zkušenosti.
5. 12. 2019|

Policisté vypátrali muže, který pilotoval formuli na dálnici D4

Policisté vypátrali řidiče, který jel 8. září tohoto roku po dálnici D4 mezi Příbramí a Dobříší v monopostu. Podobná závodní auta na pozemní komunikace nesmějí. Pětačtyřicetiletému muži proto ve správním řízení hrozí pokuta až deset tisíc korun a zákaz řízení až na jeden rok.
8. 11. 2019|

Řidič formule, který jel po D4, podle expertů riskoval. Vůz se může chovat nevyzpytatelně

Policii se přihlásila více než desítka svědků jízdy formule po dálnici D4. Policisté díky nim zjistili, že se závodní auto po dálnici projíždělo v neděli 8. září mezi 14. a 15. hodinou. ČT to řekla mluvčí příbramské policie Monika Schindlová. Dopravní experti se shodují, že chování řidiče byl nebezpečný hazard. Přiklání se k tomu, že šlo nejspíš o zábavu nebo lehkomyslný vtípek, který ale mohl skončit tragicky. Na silnici ale často vyráží i další vozidla, která na ni nesmí, varují.
14. 9. 2019|

Po dálnici na Příbramsku se prohnala formule. Policie po ní pátrá, má podezření na porušení zákona

Policie hledá svědky jízdy formulového monopostu po dálnici D4. Řidič podle ní mohl porušit zákon o provozu na pozemních komunikacích. Formule se pohybovala na Příbramsku, policie stojí především o videozáznamy její jízdy po dálnici.
12. 9. 2019|