TÉMA

Pokousání

Policie obvinila majitele rotvajlerů, kteří v květnu pokousali v Holýšově dívku

Z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti obvinila minulý týden policie třiapadesátiletého majitele dvou rotvajlerů, kteří v květnu v Holýšově na jižním Plzeňsku napadli a pokousali desetiletou dívku. V pondělí o tom informovala policejní mluvčí Dagmar Brožová. Dítě utrpělo vážná zranění, která si vyžádala delší pobyt v nemocnici a četné zákroky. Pokud soud uzná muže vinným, hrozí mu trest šest měsíců až čtyři roky vězení.
6. 11. 2023|

Malého chlapce vážně zranil pes. Muži, který ho venčil, uložil soud nepravomocně 10 měsíců vězení

Za vážné zranění malého chlapce psem poslal soud Jaroslava Pasteliaka na deset měsíců do vězení. Kříženec takzvaných bojových plemen loni na pražském Petříně prokousl dítěti hrudník a způsobil mu tříštivé zlomeniny žeber. Pasteliak, který psa venčil, k pondělnímu jednání bez omluvy nepřišel. Dříve uváděl, že pes není jeho, a vinu odmítal. Jeho obhájkyně argumentovala tím, že si chlapce měla lépe hlídat matka. Verdikt není pravomocný.
7. 2. 2022Aktualizováno7. 2. 2022, 16:38|

Ústavní soud zamítl stížnost dívky pokousané dogou. Šlo jen o přestupek

Stížnost dívky, kterou v Trutnově pokousala do obličeje doga bez dozoru, zamítl Ústavní soud. Původně trestní stíhání kvůli těžkému ublížení na zdraví z nedbalosti postoupil Okresní soud v Trutnově do přestupkového řízení. U Ústavního soudu se dívka domáhala, aby byl případ posuzován jako trestný čin. Rodina poukazovala na údajně neefektivní a netransparentní trestní stíhání.
12. 9. 2019|