TÉMA

Petr Kramný

Soud zamítl návrh na obnovu řízení v kauze Kramného, který je ve vězení za vraždu manželky a dcery

Senát Krajského soudu v Ostravě v pátek zamítl návrh na obnovu řízení v případu Petra Kramného. Ten je odsouzen k 28 letům vězení za vraždu manželky a dcery na dovolené v Egyptě v roce 2013. Podle soudu Kramný a jeho advokátka Jana Rejžková nepředložili nové důkazy, které by mohly původní rozsudek zvrátit. Kramný podal proti rozhodnutí stížnost, zabývat se jí bude Vrchní soud v Olomouci.
10. 2. 2023Aktualizováno10. 2. 2023, 11:42|

Soud v Ostravě rozhoduje o obnově řízení v kauze Kramný, obhajoba má tři posudky

Krajský soud v Ostravě se začal zabývat návrhem na obnovu řízení v kauze Petra Kramného, který byl v roce 2016 odsouzen k 28 letům vězení za vraždu manželky a dcery na dovolené v Egyptě. Žádost podal Kramný prostřednictvím své advokátky, k ní se pak připojila i jeho matka. Součástí návrhu jsou tři nové znalecké posudky, které si nechala vypracovat obhajoba. Podle obhájkyně Kramného Jany Rejžkové vylučují elektřinu jako příčinu smrti.
29. 11. 2022Aktualizováno29. 11. 2022, 14:54|

Krajský soud v Ostravě bude rozhodovat o obnově procesu s Petrem Kramným

Krajský soud v Ostravě bude v listopadu a v prosinci rozhodovat o obnově procesu s Petrem Kramným, který byl v roce 2016 odsouzen k 28 letům vězení za vraždu manželky a dcery na dovolené v Egyptě. O obnově bude podle nového zákona rozhodovat jiný soudce, než rozhodoval v původním procesu. Jednání bude veřejné. Uvedla to mluvčí krajského soudu Martina Schwettrová. O jednání informoval i Spolek Šalamoun, který případ dlouhodobě sleduje.
17. 10. 2022|

Znalci z Kramného kauzy neuspěli s dovoláním k Nejvyššímu soudu

Nejvyšší soud (NS) odmítl dovolání znalců Igora Fargaše a Radka Matlacha. V kauze Petra Kramného vypracovali posudek svědčící v jeho prospěch, podle obžaloby však zkreslený. Dostali podmíněné tresty. Soud rozhodoval bez veřejného jednání. O výsledku informoval Dalibor Zecha, mluvčí Okresního soudu v Ostravě, který se případem zabýval jako první instance.
20. 8. 2021|

Znalec z kauzy Kramný odsouzený za zkreslený posudek se obrátil na Nejvyšší soud

Znalec Igor Fargaš odsouzený za zkreslený posudek v případu Petra Kramného se obrátil na Nejvyšší soud. Informaci České televizi potvrdil mluvčí Okresního soudu v Ostravě Dalibor Zecha. Fargaš nesouhlasí s pravomocným podmíněným trestem, který mu loni v červenci vyměřil Krajský soud v Ostravě. Ten mu zároveň zakázal na čtyři roky vykonávat povolání znalce. Fargaš se podle obžaloby společně se znalcem Radkem Matlachem dopustil křivé výpovědi a vypracoval nepravdivý znalecký posudek ve prospěch Petra Kramného. Ten byl v roce 2016 odsouzen za vraždu manželky a dcery na 28 let do vězení.
16. 2. 2021|

Petr Kramný neuspěl s ústavní stížností. Žádá obnovu řízení, ale s jinými soudci

Ústavní soud v Brně odmítl stížnost Petra Kramného, který je odsouzený na 28 let za vraždu manželky a dcery na dovolené v Egyptě. Kramný usiluje o obnovu řízení, avšak požaduje výměnu soudců Krajského soudu v Ostravě i Vrchního soudu v Olomouci. Z usnesení v databázi soudu vyplývá, že ústavní soudci v podstatě označili Kramného stížnost za předčasnou.
9. 3. 2020|

Znalci dostali podmínku za zkreslený posudek ve prospěch Kramného. „Neměli jsme dost času,“ říká jeden z nich

Znalci Igor Fargaš a Radek Matlach dostali u Krajského soudu v Ostravě za zkreslený znalecký posudek v kauze Petra Kramného trest vězení s podmínkou na dva roky a pětiletý zákaz činnosti. Podle soudu se oba dopustili křivé výpovědi a nepravdivého znaleckého posudku ve prospěch Kramného. Ten byl odsouzen na 28 let vězení za vraždu manželky a dcery elektrickým proudem na dovolené v Egyptě. Rozsudek není pravomocný, oba znalci se v jednací síni odvolali.
12. 9. 2019|