TÉMA

Úprava

Dostihový spolek zvažuje další úpravy Taxisova příkopu. Vybudování odskokové bariéry a posun doskoku

Dostihový spolek zvažuje, že před Taxisův příkop postaví odskokovou bariéru, která by měla koně z dálky na jejich skok upozornit, aby ji snáze překonali. Zábrana by měla být dostatečně pružná, aby nedošlo k jakýmkoliv dalším zraněním. Poradní tým expertů je ale k návrhu zdrženlivý. Organizátoři chtějí také určit odborníka, který s jezdci nájezd na Taxis probere. Letos na překážce padlo sedm koní, pro jednoho se stala osudnou.
19. 10. 2023Aktualizováno19. 10. 2023, 23:19|

Školy na Floridě mají nově učit, že otroctví bylo pro podrobené lidi i přínosem. DeSantis čelí ostré kritice

Guvernér Floridy a jeden z uchazečů o republikánskou nominaci na prezidentského kandidáta Ron DeSantis čelí ostré kritice vlády i části republikánů za to, jak jeho stát upravil školní osnovy. Nově se totiž má ve výuce vyzdvihovat to, že si otroci v rámci nucených prací osvojili řadu dovedností a řemesel.
29. 7. 2023|

Snížená mimořádná valorizace penzí je tu. Opozice s koalicí o ni svedou bitvu u Ústavního soudu

S příštím týdnem se znovu zvýší důchody. V průměru to podle ministra práce má být o 770 korun na víc než 20 tisíc korun měsíčně. Důvodem je rychlé tempo zdražování. Původně se ale předpokládalo, že červnové navýšení bude zhruba o tisícovku vyšší. Kvůli schodkovému rozpočtu ale koalice prosadila úpravu mimořádné valorizace, kterou poslanci opozičního hnutí ANO napadli u Ústavního soudu.
28. 5. 2023|

Ministerstvo poslalo úsporný balíček do připomínkového řízení

Ministerstvo financí dokončilo práci na úsporném balíčku a poslalo ho v pondělí k připomínkám jednotlivým resortům. Ministr Zbyněk Stanjura (ODS) chce, aby koaliční politici ponechali balíček pokud možno beze změn. Zároveň ale připustil, že úplně ve stejné podobě se ho vládě uhájit nepodaří. Návrh balíčku, na kterém se kromě resortu financí podílely i ministerstvo práce a sociálních věcí a ministerstvo průmyslu a obchodu, by měla vláda projednat ve druhé polovině června. Poslanci by o něm v prvním čtení měli hlasovat před sněmovními prázdninami.
22. 5. 2023|

Tržby v maloobchodu dál klesají. Propadu se vyhnuly jen lékárny a drogerie

Maloobchodní tržby v červnu pokračovaly v meziročním poklesu, snížily se o šest procent. Pohoršily si všechny typy prodejen s výjimkou lékáren a drogerií. Vyplývá to z údajů, které v pátek zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ).
5. 8. 2022Aktualizováno5. 8. 2022, 20:08|

Pohonné hmoty dál zdražují, firmy zvyšují ceny výrobků i služeb až o desítky procent

Cena benzinu v průměru přeskočila sedmatřicet korun za litr, nafta šestatřicet. To zvyšuje tlak na domácnosti i firmy. Ceny se přitom odvíjejí od situace na světových trzích, které reagují na nedostatek suroviny. Analytici očekávají, že se situace zlepší zřejmě až v příštím roce. Pohonné hmoty tak ještě pár týdnů zřejmě zdražovat budou.
15. 11. 2021|

Nad Pákistán vzlétla ručně malovaná letadla, chtějí lákat turisty

Výrazné zdobení silničních dopravních prostředků má v Pákistánu dlouhou tradici, nyní se ale folklorní výjevy přesouvají i do oblak. Na mezinárodním letišti v Karáčí jimi zruční malíři zdobí malá dopravní letadla Cessna. Provozní ředitel společnosti pro letový výcvik Imran Aslam Khan uvedl, že důvodem je propagace cestovního ruchu v Pákistánu. Samotní malíři si práci pochvalují a tvrdí, že jsou v blízké budoucnosti připraveni pomalovat i velké stroje typu Airbus nebo Boeing.
4. 1. 2021|
Události komentáře

Vesecká: Zákon o státních zástupcích jde dobrým směrem, ale rozhodně neřeší nezávislost

Česká republika po třiceti letech svobody úpravu zákona o státních zastupitelstvích potřebuje, nová norma se ale vůbec nezabývá tím zásadním – personální a rozpočtovou nezávislostí žalobců na výkonné moci. V Událostech, komentářích to řekla bývalá nejvyšší státní zástupkyně Renáta Vesecká. Ptal se Martin Řezníček.
12. 9. 2019|