TÉMA

Okříšky

Přetížené kamiony se dřevem ničí silnice. Škody jdou do milionů

Utržené krajnice, díry na silnicích a rozpadající se mosty zůstávají po přetížených kamionech, které vozí kůrovcové dřevo. Jen na Vysočině vyčíslili silničáři škody na dvě stě padesát milionů korun.
6. 6. 2023|

Archeologové našli v Okříškách o dvě stě let starší keramiku, než je první písemná zmínka o obci

Nejstarší písemná zmínka o městysi Okříšky na Třebíčsku pochází z roku 1371. Rozbory keramiky, která se tam našla při výkopových pracích loni na podzim, ale potvrdily, že tam lidé žili o skoro dvě stě let dřív.
11. 11. 2022|

Z obecního domu budou nájemní byty. Okříšky přestavují bývalou radnici

V obci Okříšky na Třebíčsku přestavují bývalou radnici na bytový dům. Podobné cesty, jak získat nájemní bydlení především pro mladé rodiny nebo seniory, hledají i další malé obce.
6. 12. 2021|

Nebezpečný přejezd u Kamenného Újezdu dostal moderní zabezpečení. Dočkají se i další

Správa železnic zmodernizovala další nebezpečné přejezdy. Závor a moderního zabezpečení se dočkal například přejezd na jihu Čech u Kamenného Újezdu. Na Vysočině v úseku mezi Moravskými Budějovicemi a Okříškami se chystají úpravy dalších čtyř přejezdů. Za devět měsíců letošního roku došlo na těchto místech v České republice  k více než sto dvaceti nehodám. Zemřelo při nich třiadvacet lidí.
7. 10. 2021|

Tragické nehody jim vzaly celou rodinu. Osiřelým dětem pomáhají sbírky

Tragická dopravní nehoda je smutná vždy. Zvlášť složitá je ale situace, když jediným přeživším je malé dítě, které ještě před pár okamžiky žilo šťastně s rodiči a sourozenci. Nehod, při kterých zahynula většina rodiny, se stalo letos již několik. Podpořit je se snaží sousedé i lidé, kteří se s nimi ani zesnulými rodiči nikdy neviděli.
11. 9. 2019|