TÉMA

Podmínečné propuštění

Soud podmíněně propustil Kateřinu Kottovou z vězení

Obvodní soud pro Prahu 6 ve středu podmíněně propustil lékařku Kateřinu Kottovou z vězení, kde si odpykávala osmiletý trest za korupci. Informaci serveru Seznam Zprávy potvrdila mluvčí soudu Zuzana Barochová. Kottová byla spolu se svým manželem Petrem Kottem a bývalým středočeským hejtmanem Davidem Rathem odsouzena za zmanipulování zakázek ve Středočeském kraji, soud ji z ruzyňské věznice propustil po odpykání poloviny trestu. Rath opustil vězení loni v květnu, Kott se dostal na svobodu o čtyři měsíce později.
25. 1. 2024|

Janoušek doplnil stížnost proti zamítnutí svého propuštění. Zabývat se jí bude pražský městský soud

Podnikatel Roman Janoušek definitivně doplnil stížnost proti zamítnutí své žádosti o dřívější propuštění z vězení. Stížnost nyní dostane na stůl Městský soud v Praze, který o ní rozhodne na neveřejném jednání. Na dotaz ČT to uvedl Janouškův právní zástupce Martin Sadílek. Janoušek si ve vězení odpykává trest 4,5 roku za to, že v roce 2012 srazil opilý autem ženu a od nehody ujel.
25. 8. 2022|

Janoušek požádal o podmínečné propuštění

Odsouzený lobbista Roman Janoušek požádal o podmínečné propuštění z vězení, kde si odpykává 4,5 roku za to, že v roce 2012 opilý srazil autem ženu v pražské Michli. Janoušek trest nastoupil v listopadu 2014. Od března 2016 byl ale ze zdravotních důvodů na svobodě. Ve vězení znovu byl od loňského července. Tento měsíc mu uplyne polovina trestu. O případném propuštění bude rozhodovat Obvodní soud pro Prahu 6.
7. 7. 2022Aktualizováno7. 7. 2022, 10:32|

Soud v Jablonci zamítl žádost o podmíněné propuštění muži odsouzenému na doživotí

Okresní soud v Jablonci nad Nisou zamítl žádost devětačtyřicetiletého Oto Biedermana o podmíněné propuštění. Na doživotí byl pravomocně odsouzen v roce 1999 za pět nájemných vražd z let 1993 až 1996 v případu takzvaného kolínského gangu.
3. 6. 2022|

Rath v létě podal ústavní stížnost, soud o ní rozhodne spolu s podnětem Mladého

Bývalý středočeský hejtman za ČSSD David Rath podal v létě ústavní stížnost proti verdiktu v první větvi korupční kauzy. Ústavní soud ji bude řešit společně s podnětem dalšího aktéra téže kauzy, manažera Tomáše Mladého. Vyplývá to ze spojovacího usnesení v databázi soudu. Konečné rozhodnutí o stížnostech zatím nepadlo, uvedla mluvčí soudu Miroslava Číhalíková Sedláčková.
24. 9. 2021|

Vrah Roberta Kennedyho by se mohl dostat na svobodu, doporučila to vězeňská komise

Palestinec Sirhan Sirhan, který si odpykává doživotní trest za vraždu kandidáta na amerického prezidenta z roku 1968 Roberta F. Kennedyho, by mohl brzy opustit vězení. Kalifornský výbor schvalující podmínečné propuštění mu totiž prominul zbytek trestu, oznámila v pátek vězeňská správa. Rozhodnutí však musí během 120 dní potvrdit právní tým výboru.
28. 8. 2021|

Protesty kvůli covidu-19 ve věznici na Mostecku vyšetřuje policie. Organizátorům hrozí dalších deset let vězení

Policie zahájila trestní řízení v souvislosti s protesty ve věznici v Bělušicích na Mostecku kvůli podezření z trestného činu vzpoury vězňů. Organizátorům pátečních a sobotních protestů hrozí dalších deset let vězení, uvedla policie na Twitteru. Vězni se vzbouřili kvůli nepodloženým informacím o covidu-19, situaci se podařilo uklidnit. Zásahová jednotka bělušické věznice zůstává v pohotovosti, sdělila ČTK mluvčí Vězeňské služby ČR Petra Kučerová.
1. 11. 2020|

Soudce Havlína odsouzeného za korupci propustili z vězení. Odpykal si přes polovinu trestu

Krajský soud v Ústí nad Labem podmínečně propustil z vězení bývalého soudce Ondřeje Havlína, který byl odsouzen za korupci. Informoval o tom server Seznam Zprávy. Havlín si měl odsedět pět let a tři měsíce, ve vězení byl více než polovinu této doby.
9. 9. 2019|