TÉMA

Doprastav

V Pardubicích se začíná klenout největší zavěšený most v Česku

Do června překlene Labe v Pardubicích nový most, který se stane největším zavěšeným mostem v České republice. Dělníci pomocí hydrauliky začali mostní stavbu vysouvat nad řeku. Most je součástí severovýchodního obchvatu a vše má být dokončené do podzimu příštího roku.
5. 4. 2024Aktualizováno5. 4. 2024, 18:39|

Na trase budoucí D35 na Svitavsku vzniká 400 metrů dlouhý most

Na úseku budoucí D35 mezi Janovem a Opatovcem vzniká nejdelší mostní stavba této části dálnice. Estakáda nad současnou silnicí I/35 bude dlouhá 400 metrů. Po vybudování opěry mostu a pilířů, které se zakládají do hloubky asi 18 metrů, se na ně vysunou dva železobetonové mostní objekty nad současnou silnici, popsal zástupce zhotovitelské firmy Jan Kabelka.
25. 10. 2023|

V Přerově otevřeli nový sportovní areál, má kompenzovat stavbu D1

Obyvatelé přerovské místní části Dluhonice mají od pátku k dispozici nový sportovní areál. Vznikl jako náhrada za sportoviště, které muselo ustoupit stavbě dálnice D1. Výstavba areálu stála přes padesát milionů korun. Jako kompenzaci za stavbu dálnice v těsné blízkosti obce, kvůli které musely být zbořeny i tři domy, získají Dluhonice také novou cyklostezku, opravené chodníky či infrastrukturu.
11. 8. 2023Aktualizováno11. 8. 2023, 20:25|

Začíná stavba poslední části dálnice D1 u Přerova. Hotovo by mohlo být na jaře 2026

U Přerova v úterý oficiálně začala stavba posledního úseku dálnice D1. Po nové desetikilometrové komunikaci mezi Přerovem a Říkovicemi by se mělo začít jezdit na jaře 2026, sdělil šéf Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Radek Mátl. Stavební práce se naplno rozjedou v lednu. Ministr dopravy Martin Kupka (ODS) na začátku prosince po projednání šesti podaných rozkladů potvrdil stavební povolení. Dálnici postaví sdružení firem Strabag, Doprastav a IDS Olomouc za 6,922 miliardy korun.
20. 12. 2022Aktualizováno20. 12. 2022, 18:32|

Ministr dopravy povolil stavbu posledního úseku D1 u Přerova, píše server Zdopravy

Ministr dopravy Martin Kupka (ODS) potvrdil v reakci na šest rozkladů stavební povolení pro poslední úsek dálnice D1 u Přerova. Uvedl to server Zdopravy.cz. Podle dřívějších informací státního Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) by tak stavba 10,1 kilometru dlouhého úseku D1 Přerov–⁠Říkovice mohla začít ještě letos. Potrvá zhruba tři roky a má stát 6,922 miliardy korun. Nejvýhodnější nabídku na stavbu tohoto úseku podalo sdružení firem Strabag, Doprastav a IDS Olomouc.
5. 12. 2022|

Spolky prohrály další soud o územní rozhodnutí pro dálnici D1 u Přerova

Krajský soud v Ostravě zamítl žalobu Vody z Tetčic, Krajiny Dluhonice a Dětí Země ve sporu o územní rozhodnutí pro dálnici D1 u Přerova. Informoval o tom server Zdopravy.cz. Sdružení tak prohrála další soudní spor, zbývá už jen kasační stížnost, ta ale nemá odkladný účinek.
15. 7. 2022|

Sdružení firem, které staví D3 u Hodějovic, opustila italská společnost. Práce ale pokračují

Italská firma Salini Impregilo z italsko-slovenského sdružení firem Salini Impregilo a Doprastav, které staví část dálnice D3 Hodějovice–Třebonín za sedm miliard korun, uskupení v podstatě opustila. Firmy změnily poměr podílů na zakázce. Salini Impregilo má nově pouze 0,01 procenta, Doprastav 99,9 procenta. Vyplývá to z informací, které ČTK poskytl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.
3. 9. 2019|