TÉMA

Frýdlant nad Ostravicí

Hasiči zkrotili požár pily ve Frýdlantu nad Ostravicí. V neděli bude pokračovat šetření příčin

Hasiči od rána zasahovali u požáru pily a dřevovýroby ve Frýdlantu nad Ostravicí na Frýdecko-Místecku. Dopoledne požár lokalizovali, oheň se tak přestal šířit. Jeho likvidace zabrala přes dvanáct hodin. Kvůli hustému dýmu museli hasiči evakuovat z nedalekého nákupního střediska 75 lidí. Nikdo nebyl zraněn. Škodu vyšetřovatelé předběžně odhadli na sedm milionů korun, pátrají po příčině požáru.
30. 3. 2024Aktualizováno30. 3. 2024, 19:40|

Uprchlíci z Ukrajiny žili v Ostravici bez vody, na záchod chodili ven. Majitel přitom pobíral miliony

V nevhodných podmínkách a bez vody údajně až sedm měsíců žili uprchlíci z Ukrajiny v ubytovacím zařízení v Ostravici. ČT o tom informovala jedna z bývalých nájemnic. Za lůžko v pokoji pro tři osoby si měla společnost účtovat pět tisíc korun měsíčně. Ubytovna je přitom zároveň zaregistrovaná v evidenci nouzového ubytování.
27. 10. 2023|

Déšť podemlel železnici ve Frenštátě. V Olomouci po zásahu bleskem shořel sklad obuvi

Vydatný déšť v pátek odpoledne podemlel železniční trať ve Frenštátě pod Radhoštěm na Novojičínsku. Vlaky v daném úseku musejí výrazně zpomalit a nabírají zpoždění. V Olomouci po zásahu bleskem shořela budova, ve které byla uskladněna zdravotní obuv. Nikdo se při požáru nezranil. Také na Opavsku museli zasahovat hasiči. Voda z přívalového deště tam vytopila na dvacet nemovitostí.
9. 6. 2023Aktualizováno9. 6. 2023, 20:11|

Obyvatelka domova pro seniory ve Frýdlantu nad Ostravicí dala na opravu kaple 750 tisíc. Sbírka pokračuje

Frýdlant nad Ostravicí pořádá sbírku na opravu kaple z roku 1876, která je součástí bývalého kláštera. Ten v současné době funguje jako domov pro seniory. Před rokem 1989 byla kaple využívaná jako sklad. Na transparentní účet mohou lidé přispívat už tři měsíce. Zatím největší částkou přispěla jedna z obyvatelek domova, která věnovala tři čtvrtě milionu korun.
6. 10. 2021|

Tragickým nehodám na splavech má zabránit záchranné vybavení, často se ale stává terčem krádeží

Jen během uplynulého víkendu si vodní živel vyžádal tři oběti. Už loni přitom stoupl počet utopených vodáků. Bylo jich osm, tedy o šest více než rok předtím. Povodí řek se proto snaží podobným nešťastným událostem zabránit instalací záchranných prvků, vybavení však často kradou zloději.
22. 6. 2021|

Někde zdarma, jinde za tisíce. Poplatky za odvoz komunálního odpadu se napříč městy výrazně liší

Ve většině měst zbývají poslední dny na zaplacení komunálního odpadu. Toho za poslední rok přibylo. V souvislosti s tím mnoho měst poplatek zvýšilo, někde i o sto procent. Najdou se ale i taková města, kde lidé neplatí nic.
27. 5. 2021|

V Ostravici se v pátek topil muž, další dva jej chtěli zachránit. Všichni tři zemřeli

Tři mladíci ve věku 21 a 24 let se v pátek odpoledne utopili ve Frýdlantu nad Ostravicí na Frýdecko-Místecku. Těla dvou se našla krátce po tragické události. Po třetím mladíkovi policisté pátrali do sobotního dopoledne. V řece tělo našli potápěči, řekla mluvčí moravskoslezské policie Pavla Jiroušková.
3. 4. 2021Aktualizováno3. 4. 2021, 17:07|

Carbol (KDU-ČSL) v Senátu za Frýdek-Místek nezůstane, v druhém kole ho porazila Pešatová (za STAN)

Novou senátorkou v obvodu Frýdek-Místek se stala Helena Pešatová (za STAN). Ve druhém kole senátních voleb získala 54,03 procenta hlasů. Dosavadní senátor Jiří Carbol (KDU-ČSL) mandát neobhájil. K volbám na Frýdecko-Místecku přišlo v druhém kole zhruba čtrnáct procent voličů.
10. 10. 2020|

Vydatný déšť rozvodnil na severovýchodě republiky řeky. Rybníku v Návsí praskla hráz, škody voda nezpůsobila

Hladiny některých řek v Moravskoslezském kraji vinou silných dešťů v noci a ve středu dopoledne výrazně stouply. Dosáhly až druhého stupně povodňové aktivity. Podle mluvčí Povodí Odry Šárky Vlčkové ale nikde voda neohrozila lidská obydlí. Škody nezpůsobilo ani zhroucení části hráze rybníka v Návsí na Frýdecko-Místecku.
19. 8. 2020Aktualizováno19. 8. 2020, 23:01|

PŘEHLEDNĚ: Kdo může odložit roušku a kde zůstávají zavřené bary i v noci?

Se začátkem prázdnin přestala v Česku platit plošná povinnost nošení roušek, prodloužila se i otevírací doba stravovacích zařízení. Rozvolňování se ale netýká všech oblastí, v nákazou nejvíce postiženém Moravskoslezském kraji se v lokálních ohniscích nařízení naopak zpřísnila. Část omezení stále platí i v Praze. Od úterý 14. července musí roušky nosit i lidé na Jihlavsku v některých veřejných zařízeních a ve službách. Veškerá protiepidemiologická pravidla zveřejnilo ministerstvo zdravotnictví na svých webových stránkách.
29. 6. 2020Aktualizováno14. 7. 2020, 10:22|

Frýdlant nad Ostravicí dostane víc na daních z nemovitosti. Likvidační, protestují podnikatelé

Podnikatele z Frýdlantu nad Ostravicí na Frýdecko-místecku letos překvapila složenka k zaplacení daně z nemovitosti. Částka je totiž oproti minulému roku dvojnásobná, pro mnohé z nich údajně až likvidační. V otevřeném dopise se proto obrátili na město. Lhůta pro zaplacení daně vyprší v pondělí.
29. 5. 2020|

Druhou část obchvatu Frýdku-Místku postaví Strabag a Eurovia za skoro dvě miliardy

Druhou část obchvatu Frýdku-Místku postaví stavební firmy Strabag a Eurovia. Společně uspěly v soutěži Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) s nabídkou 1,97 miliardy korun. Stavba komunikace o délce více než čtyři kilometry by měla začít ještě letos v září, dokončení je naplánováno nejpozději do roku 2022.
2. 9. 2019|