TÉMA

Ondřej Šrámek

Nová zelená úsporám se znovu otevírá. Stát chce podpořit renovace a zateplování

Stát začíná po letní přestávce opět přijímat žádosti o dotace na energetické úspory v domácnostech. Zatímco dotační program Nová zelená úsporám nejdříve podpoří renovace bytových domů, za dva týdny se otevře příležitost i ostatním. Ministerstvo životního prostředí plánuje zvýšit zájem o zateplování domů a opravy.
19. 9. 2023|

Dobrý, Malátný, Hybnerová. Jak viděl sametovou revoluci divadelní Ročník 89

Herectví začali studovat ještě před sametovou revolucí, před třiceti lety pak na DAMU s ostatními stávkovali. Spolužáci z ročníku, který k absolutoriu dovedl herec a pedagog Boris Rösner, se teď potkávají ve filmu jednoho z nich, režiséra a scenáristy Ondřeje Kepky. Dokument Ročník 89 uvede Česká televize ve středu od 21:40 na Artu.
20. 11. 2019|

Za incidenty u Koněvovy sochy padaly tresty. Dvě napomenutí i tisícová pokuta

Za poškození plachty, která zakrývala sochu sovětského maršála Koněva v Praze 6, potrestala tamní radnice tři lidi. Dva dostali napomenutí, třetí pokutu tisíc korun. Úřad navíc dvěma z nich zabavil předmět, kterým plachtu poničili.
17. 10. 2019|

Plachta kolem Koněva budí kontroverze. Odpůrci zakrytí ji strhli už třikrát

Plachta, kterou nechala kolem sochy maršála Ivana Koněva nainstalovat Praha 6, dál budí kontroverze a emoce. Od páteční instalace se ji pokusilo strhnout už několik lidí. Jednou nedlouho poté, co tam vyrostlo lešení s plachtou, poté v noci na sobotu a zatím naposledy v sobotu odpoledne. Navečer sochu opět zakryly plachty, přibýt mají i mobilní zábrany.
31. 8. 2019Aktualizováno31. 8. 2019, 19:47|