TÉMA

Zakynthos

Pandemie ve světě: V Itálii a Řecku se zpřísňují opatření, Rakousko se chystá podávat třetí dávku vakcíny

V zemích na jihu Evropy začínají platit přísnější protiepidemická opatření. V Itálii se lidé starší 12 let musejí prokázat covidovým certifikátem při vstupu do restaurací, muzeí, kin či posiloven. Řecko zavádí zákaz nočního vycházení na oblíbeném ostrově Zakynthos a ve městě Chania na Krétě. Zpřísňovat se chystá  i Finsko. Rakousko chce od podzimu podávat třetí dávku vakcíny, Německo zvažuje finanční odměny pro očkované a Kalifornie nařídila zdravotníkům, aby byli do konce září plně naočkovaní.
6. 8. 2021Aktualizováno6. 8. 2021, 18:36|

Ryanair zahájil pravidelné lety z Brna do Londýna. Letiště vidí letošní sezonu optimisticky

V pátek odpoledne odletěl z brněnského letiště první přímý let do Londýna, spoj po uvolnění opatření proti koronaviru obnovila společnost Ryanair. Loni Letiště Brno odbavilo 86 tisíc cestujících, letos jich očekává kolem 250 tisíc, řekl mediální zástupce letiště Jakub Splavec. Z Brna lze pravidelnými sezonními lety zamířit do Bulharska, Egypta a Turecka nebo na ostrovy Zakynthos, Rhodos, Kréta, Kos a Korfu.
4. 6. 2021|

Řecko zadrželo loď s kurdskými separatisty a příznivci Fethullaha Gülena. Prchali před perzekucí

Řecká pobřežní stráž zadržela u ostrova Zakynthos loď se 65 migranty plujícími z Turecka, mezi nimiž byli turečtí policisté či kurdský novinář, kteří podle svých slov utíkají před politickou perzekucí. Informovala o tom ve čtvrtek řecká média. Plavidlo bylo zadrženo v úterý večer a migranti převezeni do Řecka, podle některých zdrojů mířili do Itálie.
5. 11. 2020|

Bouře Janos působí v Řecku výpadky proudu a zaplavuje domy, zraněné úřady nehlásí

Řecko se potýká s bouří Janos, kterou meteorologové označují za takzvaný medikán, tedy středomořský hurikán. Živel způsobil hmotné škody, oběti ani zraněné úřady nehlásí. Očekává se, že bouře se přes Řecko bude přesouvat do konce víkendu.
18. 9. 2020Aktualizováno18. 9. 2020, 13:08|

Na Řecko se řítí bouře Janos. Tamní vláda vyhlásila pohotovost

Řecká vláda vyhlásila v osmi regionech na západě Řecka stav pohotovosti kvůli blížící se subtropické bouři, která by kvůli silnému větru a intenzivním srážkám mohla způsobit záplavy a rozsáhlé výpadky dodávek elektřiny. Informoval o tom deník Kathimerini. Bouři Janos meteorologové označují za takzvaný medikán (tedy středomořský hurikán), zatím se ale neví, jakou silou zasáhne pevninu a zda ohrozí i města jako Atény a Korint.
17. 9. 2020|

Řízení letového provozu už má podklady k analýze letu Smartwings s jediným funkčním motorem

Řízení letového provozu (ŘLP) už má pro vyšetřovatele připravené kompletní podklady k analýze letu společnosti Smartwings, při kterém minulý čtvrtek piloti absolvovali cestu z Řecka do Prahy s jediným funkčním motorem. Dokument zahrnuje především přepis nahrávek komunikace dispečerů s posádkou. Aerolinky pak svoje podklady musí dodat nejpozději do příštího pátku.
30. 8. 2019|