TÉMA

Berenika Kohoutová

Kohoutová a Holišová jsou i nejsou Marta Kubišová

Letní scéna Musea Kampa pokračuje v uvádění autorských novinek inspirovaých výraznými osobnostmi, v jejichž osudu se zároveň odráží peripetie dvacátého století. Nový recitál Marta sleduje příběh zpěvačky a disidentky Marty Kubišové. V hlavní roli alternují Hana Holišová a Berenika Kohoutová.
14. 6. 2022|

„Werich, to je v Čechách pojem.“ Slavného umělce si zahraje Vojtěch Kotek i Václav Kopta

Tvůrci divadelní inscenace Meda o životě mecenášky a sběratelky Medy Mládkové plánují příští léto uvést hru o Janu Werichovi. Známého herce a dramatika si v režii Adély Laštovkové Stodolové v mladším věku zahraje Vojtěch Kotek, ve zralém věku Václav Kopta. Divadelní představení Werich by se mělo na Letní scéně Muzea Kampa uvádět od poloviny června.
3. 12. 2020|

K hudebním Andělům nejvíce vzhlíží Mišík, nominaci má in memoriam i Gott

Písničkář Vladimír Mišík se může těšit z nejvíce nominací na hudební ceny Anděl za rok 2019. Česká hudební akademie ho nominovala v šesti kategoriích. Na tři nominace pak dosáhla kapela Zvíře jménem Podzim. Mezi nominovanými se in memoriam objevilo i jméno Karla Gotta. Ocenění 29. ročníku budou oznámeni 31. března v přímém přenosu České televize.
22. 1. 2020|

Klip týdne: Cože? Berenika Kohoutová už nedělá stojky

S novým videoklipem se tentokrát představila česká zpěvačka Berenika Kohoutová. Singl Cože, pocházející z její desky Holka roku, je sestaven z bizarních rozchodových hlášek, a vtipným způsobem tak popisuje vratké vztahy jednadvacátého století.
19. 1. 2020|

V Poděbradech pouští multimediální Soundtrack z Amadea i Šakalích let

Milovníci klasiky, swingu i rockové muziky si přijdou na své na festivalu Soundtrack Poděbrady. Přehlídka se zaměřuje na filmovou hudbu a multimédia, audiovizuální zážitek letos slibuje třeba u snímků Amadeus nebo Šakalí léta. Dojde ale i na hity kapely Queen.
29. 8. 2019|