TÉMA

Bar

Soud uvalil vazbu na muže obviněného ze zapálení baru v Liberci

Liberecký soud poslal do vazby muže, který je podezřelý z pondělního zapálení baru v Liberci. Při požáru utrpělo zranění patnáct lidí. Muž je obviněný pro zločin obecného ohrožení a pokusu o vraždu, hrozí mu až výjimečný trest, informovala státní zástupkyně Iva Plšková. Většina zraněných zůstává v nemocnicích, někteří jsou ve vážném stavu.
2. 2. 2024|

Policie zadržela muže podezřelého ze zapálení baru v Liberci

Policisté zadrželi muže podezřelého ze založení požáru v baru Black Panther v Liberci. V pondělí večer v něm zapálil kanystr s hořlavinou a hodil ho do prostoru baru, popsali svědci události. Policisté po muži následně vyhlásili pátrání. Nyní již žádné nebezpečí nehrozí, uvedli. Událost vyšetřují jako zvlášť závažný trestný čin obecného ohrožení.
31. 1. 2024Aktualizováno31. 1. 2024, 16:26|

Při požáru baru v Liberci se zranilo 15 lidí, policisté pátrají po muži s kanystrem

Patnáct lidí utrpělo zranění, z toho sedm vážné, při nočním požáru baru Black Panther v Liberci. Někteří byli popálení, další se nadýchali škodlivin. U jednoho byla nutná resuscitace. Podle mluvčího krajské nemocnice Václava Řičáře už nikdo není v ohrožení života. Podle svědků začala událost hádkou mezi obsluhou a jedním z hostů. Ten poté zapálil kanystr s hořlavinou a hodil ho do prostoru. Okolnosti požáru vyšetřuje policie pro podezření z obecného ohrožení, zároveň prosí veřejnost o pomoc s pátráním po muži, který se měl na místě pohybovat se světlým plastovým kanystrem.
30. 1. 2024Aktualizováno30. 1. 2024, 20:02|

Lesní bary lákají turisty, ale i zloděje. Policisté už jednoho dopadli

Obliba samoobslužných barů v přírodě stoupá. Možnost občerstvit se uprostřed louky, lesa nebo na jiném odlehlém místě využívá stále více lidí, bohužel však i zlodějů. Bary bez obsluhy jsou pro ně snadným terčem. Často si odnášejí nejenom kasičky s penězi, ale i veškeré vybavení baru.
6. 8. 2023|

Střelec z bratislavského gaybaru původně cílil na premiéra Hegera, tvrdí šéf policie

Střelec, který minulý týden u bratislavského gaybaru Tepláreň zabil dva lidi, původně podle šéfa slovenské policie Štefana Hamrana plánoval zaútočit na premiéra Eduarda Hegera. Když mu záměr útoku na ministerského předsedu nevyšel, vybral si jiný vyhlédnutý cíl, a to byla Tepláreň, řekl v úterý Hamran v diskusní relaci televize Joj.
18. 10. 2022|

Slovenští politici odsuzují dvojnásobnou vraždu namířenou proti LGBT+

Slovenská policie našla střelce, který ve středu večer v centru Bratislavy zabil dva mladé muže, je po smrti. Policisté o tom informovali na Facebooku. K útoku došlo před podnikem Tepláreň, ve kterém se schází místní LGBT+ komunita. Podle zpravodaje ČT na Slovensku Jana Šilhana byl útok pravděpodobně delší dobu plánovaný. Pachatel údajně na Twitteru několik hodin před střelbou zveřejnil manifest namířený například proti Židům či LGBT+ komunitě. Příspěvky na sociální síti zveřejňoval dokonce i po samotném útoku.
13. 10. 2022Aktualizováno13. 10. 2022, 20:23|

Střelec v centru Bratislavy zabil dva lidi a dalšího zranil

Dva lidé zemřeli a jeden utrpěl zranění po střelbě v centru Bratislavy. Pachatel z místa uprchl a policie po něm pátrá. Vyplývá to z informací, které sdělil policejní mluvčí Michal Szeiff. Tragédie se odehrála na ulici, která vede od historického centra slovenské metropole k Bratislavskému hradu a k budově parlamentu.
12. 10. 2022Aktualizováno13. 10. 2022, 05:22|

Francouzská kavárna patří na venkov. Vláda oživuje vylidněné vesnice novými podniky

Francouzská vláda představila unikátní projekt na oživení opuštěných vesnic. Pomoci chce hlavně kavárnám a barům, kolem kterých se soustřeďuje společenský život. V blízké době jich plánuje otevřít rovnou několik stovek.
24. 2. 2020|

Při požáru v Mexiku zemřely dvě desítky lidí. Podle svědků na bar zaútočili ozbrojenci

Nejméně 23 lidí zemřelo po úterním požáru v baru na jihu Mexika. Dalších 13 vážně zraněných ošetřují v nemocnici. Oheň zachvátil podnik v přístavním městě Coatzacoalcos. Mexický deník Excélsior cituje svědky, podle nichž na bar nejprve zaútočila skupina ozbrojenců, která začala střílet a pak použila zápalné lahve.
28. 8. 2019Aktualizováno28. 8. 2019, 11:06|