TÉMA

Cyklotrasa

Cyklisté musí v lesích na Kutnohorsku obcházet závory. Správci je tam dali kvůli vozidlům a krádežím dřeva

Někteří cyklisté kolem Kutné hory si stěžují na závory na cyklotrasách v tamních lesích. Ty tam nainstalovali sami správci, aby zabránili vjezdu motorovým vozidlům a krádežím dřeva. Lidem na kolech se nelíbí, že zábrany musí složitě obcházet, často i houštím.
25. 8. 2023|

Mezi Blanskem a Adamovem má vzniknout nová cyklostezka za dvě stě milionů korun

Novou cyklostezku plánuje postavit Jihomoravský kraj podél řeky Svitavy mezi Adamovem a Blanskem. Zlepšit má bezpečnost v úseku, který v současnosti vede po frekventované silnici. Krajští radní podepsali smlouvu na projektovou dokumentaci. Stavba čtyřkilometrové komunikace vyjde na více než dvě stě milionů korun.
14. 6. 2023|

Polička chce proměnit les okolo sjezdovky. V Liboháji mají vzniknout singletraily nebo tůně

Polička na Svitavsku připravuje úpravu lesoparku Liboháj na rekreační příměstský park. Z iniciativy skupiny místních obyvatel již vznikl koncept architektonicko-krajinářské studie, kterou město zaplatilo. Veřejnost se s ní bude moci seznámit 24. června. Úpravy vycházejí z veřejné debaty, která se uskutečnila minulý rok, řekl Jakub Kastner z občanské iniciativy Fénix Polička.
21. 5. 2021|

Na vrchol Velké Javořiny povede opravená cyklotrasa, dostane i asfalt

Státní podnik Lesy ČR opraví rozbitou cyklotrasu směřující k vrcholu Velké Javořiny v Bílých Karpatech. Asi pět a půl kilometru dlouhý úsek mezi Kamennou boudou u Strání na Uherskohradišťsku a státní hranicí se Slovenskem získá asfaltový povrch, nové bude i odvodnění nebo opěrné zdi a vyjde na osmatřicet milionů korun.
27. 8. 2019|