TÉMA

Irkutsk

Ruský vojenský letoun narazil do obytné budovy v Irkutsku, zahynuli dva piloti

Ruský vojenský letoun narazil do dvoupatrové obytné budovy v sibiřském městě Irkutsk, uvedl na Twitteru oblastní gubernátor Igor Kobzev. Dodal, že je na místě nehody a zatím nemá žádné informace o případných obětech. Agentura Interfax následně s odvoláním na úřady informovala, že zahynuli oba piloti.
23. 10. 2022Aktualizováno23. 10. 2022, 15:04|

Ruská policie zatýká demonstranty proti mobilizaci. Letenky ze země rychle mizí

V reakci na vyhlášení částečné mobilizace v Rusku svolali aktivisté na středeční večer celonárodní protesty. Po celé zemi už večer zatkla policie víc než 1200 demonstrantů. Letenky ze země se po projevu prezidenta Vladimira Putina, ve kterém svůj krok ohlásil, během dne zcela vyprodaly. Ruské aerolinie následně nařídily zastavit prodej letenek mužům ve věku od 18 do 65 let bez souhlasu ministerstva obrany.
21. 9. 2022Aktualizováno21. 9. 2022, 21:09|

Nejen vojenská hrozba. Ukrajinci čelí deportacím a nucené asimilaci v Rusku

Rusko z Ukrajiny unáší desítky tisíc civilistů a tisíce dětí, snaží se je asimilovat a zbavit kulturní identity. Varovalo před tím ukrajinské ministerstvo pro reintegraci dočasně okupovaných území. V Rusku podle úřadu za tímto účelem vznikla speciální střediska.
1. 9. 2022|

Požáry na Sibiři se podařilo dostat pod kontrolu. Oheň zasáhl miliony hektarů lesa

Rozsáhlé lesní požáry představují podle odborníků globální problém. Kromě Amazonie letos v rekordním rozsahu zachvátily také ruskou Sibiř. Ohně se zde už sice podařilo omezit, hasiči ve zpustošené krajině ale i nadále zůstávají. Hrozí totiž, že se požáry znovu rozšíří. Podle úřadů shořely přes čtyři miliony hektarů lesa, ekologové ale hovoří až o čtyřnásobku.
23. 8. 2019|