TÉMA

Filip Renč

Z Hlavy medúzy jde strach, ukáže detektivní minisérie ČT

Jitka Čvančarová jako nekompromisní policejní vyšetřovatelka a Jiří Dvořák coby její parťák, to je nová detektivka Hlava medúzy, inspirovaná slavným obrazem Paula Rubense. Režisér Filip Renč chtěl dle svých slov připomenout atmosféru detektivek z 60. let a dbal na psychologické motivy. Tomu pomáhá i detektiv David, který toho příliš nenamluví: „Nejsem přítelem ukecaných věcí,“ tvrdí Jiří Dvořák, který postavu ztvárnil. Renč s Dvořákem byli hosty Studia 6.
9. 1. 2021|

Vánoční pohádky vystřídají na ČT zaměněné děti, Němcová i nové časosběry Heleny Třeštíkové

Česká televize chystá novinky na blížící se svátky i začátek roku 2021. Vánoční program by měl slovy generálního ředitele Petra Dvořáka divákům dopřát, aby „si odpočinuli od šílené doby“. Třeba u nových pohádek. V lednu na ně čeká hraný příběh o spisovatelce Boženě Němcové nebo nové časosběrné dokumenty v režii Heleny Třeštíkové. Oblíbené kriminální seriály ukážou vyšetřování v současném Brně i prvorepublikové Praze.
15. 12. 2020|

Co had, to zločin. Filip Renč začal na jihu Moravy natáčet nový krimiseriál Hlava Medúzy

Nový seriál s názvem Hlava Medúzy začal v brněnském studiu České televize natáčet režisér Filip Renč. Jde o kriminální sérii, jejímž symbolem se stal stejnojmenný Rubensův obraz. Diváci se můžou těšit na osm epizod, které budou kombinací skutečných kriminálních případů a fikce.
22. 8. 2019|