TÉMA

Pavel Gruber

Postavit se totalitě musí sami Rusové, míní Lipavský. Navalného označil za nejvýraznějšího Putinova oponenta

O současném Rusku lze nyní otevřeně mluvit jako o totalitě, reagoval na úmrtí opozičníka Alexeje Navalného český ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti). Postavit se Putinově režimu ale musí samotní Rusové, zdůraznil šéf diplomacie v pořadu Události, komentáře. Podle novinářky Petry Procházkové z Deníku N byl Navalnyj velký pragmatik a rozený lídr, nebyl však klasický demokrat-liberál. Za cíl si kladl hlavně vymýtit korupci a reformovat Rusko.
17. 2. 2024|
Interview ČT24

Epidemie se nedá zvládnout bez důvěry lidí, říká ředitel Lékařů bez hranic

Žádná epidemie není zvládnutelná, pokud nemáte důvěru místní populace. V pořadu Interview ČT24 to zdůraznil ředitel organizace Lékaři bez hranic Pavel Gruber. Aby lidé s podezřením na nakažení přišli k lékařům a neskrývali se, musí věřit systému. To může hrát významnou roli v dalším šíření nemoci.
1. 2. 2020|
Interview ČT24

Migranti raději zemřou, než aby zůstali další den v Libyi, říká šéf českých Lékařů bez hranic

Mediální rozruch kolem uprchlíků slábne, nedaleko evropských břehů ale dál umírají lidé. Stovky uprchlíků během léta plují z Libye, kde neplatí příměří a země už dávno není bezpečnou zónou. Záchrannou operaci ve Středomotemním moři proto obnovili Lékaři bez hranic. „Migranti raději zemřou, než aby zůstali další den v Libyi,“ řekl v pořadu Interview ČT ředitel české sekce Lékařů bez hranic Pavel Gruber.
17. 8. 2019|