TÉMA

Autobazary

Cena ojetých vozů stagnuje či klesá. Podle prodejců ale není jisté, že zlevňování vydrží

Několikaletý růst cen ojetých vozů se podle některých prodejců zastavil. Najdou se i modely, které dokonce zlevňují. Důvodem je jednak odkládání nákupů, v případě dovozu ze zahraničí pak slabší euro. Zatímco u aut prodaných v Česku je zlevnění nepatrné, za hranicemi je pokles výraznější. Prodejci ale upozorňují, že není jisté, zda tento trend vydrží.
18. 7. 2022|

Ceny ojetin se dál drží vysoko, některé stojí skoro stejně jako nová auta. Kvůli spotřebě je znovu zájem o diesely

Někteří prodejci v současnosti zaznamenávají vyšší poptávku po autech s dieselovými motory. Jde o jednu z možností, jak šetřit na cestách. Ceny ojetých vozů ale zůstávají vysoké, a mnohdy se dokonce blíží platbám za auta nová.
14. 6. 2022|

Nákup nových i ojetých vozů je nyní obtížnější. Může za to menší výběr a rostoucí ceny

Koupit auto je momentálně složitější. Koronavirová krize totiž přibrzdila výrobu nových vozů, ale i trh s těmi ojetými. V obou kategoriích je menší výběr a ceny rostou. Stejně tak se z jarního útlumu probírá i zájem zákazníků.
29. 8. 2020|

Když ojetinu, tak diesel. A nešetřit, třetina použitých aut se nakupuje za 300 tisíc a víc

Průměrná cena ojetých aut prodaných na českém trhu v prvním pololetí meziročně vzrostla o tři procenta na 227 900 korun. Podíl prodaných vozů s cenou nad 300 tisíc korun narostl o čtyři procentní body na 29 procent. Uvedla to společnost Cebia.
16. 8. 2019|