TÉMA

SK Sigma Olomouc

Na otevření nového hradeckého stadionu dorazily stovky lidí. Program je na celý den

Na slavnostní otevření fotbalového stadionu v Hradci Králové přišly v neděli dopoledne stovky lidí. Stadion začalo město budovat v srpnu 2021, náklady dosáhly 650 milionů korun bez DPH, což z něj činí největší investici v novodobé historii Hradce. Pro veřejnost radnice ve spolupráci s konsorciem stavebních společností, fotbalovým klubem a dalšími partnery připravila v okolí stadionu doprovodný program pro děti i dospělé. Stavba, kterou město připravovalo přes 15 let, se oproti původním plánům protáhla a prodražila.
3. 9. 2023Aktualizováno3. 9. 2023, 20:02|

Napadení Afričana fotbalovými fanoušky v tramvaji se vrátí k soudu. Incident projedná už počtvrté

Pražský městský soud se odmítá smířit s osvobozením trojice mladých fanoušků Sigmy Olomouc, kteří čelí obžalobě z napadení muže tmavé pleti v tramvaji. Z databáze Infosoud vyplývá, že odvolací senát vrátil kauzu už potřetí k novému projednání. Programátor původem z Afriky, který dlouhodobě žije v českém hlavním městě, se stal terčem útoku v listopadu 2017. Nejprve si podle obžaloby vyslechl rasistické urážky, poté ho část fanoušků kopala a bila pěstmi.
19. 10. 2020|

Soud znovu osvobodil fotbalové fanoušky, kteří měli v tramvaji napadnout muže černé pleti

Obvodní soud pro Prahu 10 ve čtvrtek znovu osvobodil trojici fanoušků fotbalové Sigmy Olomouc, kteří čelí obžalobě z napadení muže tmavé pleti v tramvaji. Nepodařilo se prokázat, že skutek spáchali právě obžalovaní. Verdikt není pravomocný, státní zástupkyně se proti němu může odvolat. Štěpán Černín, Tomáš Satora a Josef Richard Uhlík vinu odmítají. Za ublížení na zdraví, hanobení rasy a výtržnictví jim hrozí až osmileté vězení.
5. 12. 2019|

Dva roky staré napadení Afričana v tramvaji fotbalovými fanoušky musí znovu přezkoumat soud

Odvolací Městský soud v Praze zrušil osvobozující rozsudek nad trojicí fotbalových fanoušků Sigmy Olomouc, kteří před dvěma lety napadli v tramvaji muže tmavé pleti. Soud vrací případ zpět obvodnímu soudu k novému projednání. Informaci ČT zjistila z justiční databáze. Obžalovaní mladíci vinu odmítají. Za ublížení na zdraví, hanobení rasy a výtržnictví jim hrozí až osmileté vězení.
15. 8. 2019|