TÉMA

Šlechtova restaurace

Opravy Šlechtovy restaurace v pražské Stromovce se protahují. Otevře až v létě 2022

Otevření Šlechtovy restaurace v pražské Stromovce se opět posouvá. Podle radní pro kulturu a památkovou péči Hany Třeštíkové (Praha sobě) jsou důvodem dalšího zdržení nutné restaurátorské práce. Termín dokončení rekonstrukce se oddaloval několikrát. Naposledy pražský magistrát sliboval, že takzvanou Šlechtovku otevře na jaře tohoto roku. Nakonec to bude až v létě 2022. Praha za celkovou rekonstrukci budovy zaplatí o 50 milionů víc než původně plánovala – celkem bude stát 290 milionů korun.
27. 2. 2021|

Šlechtova restaurace otevře až na jaře a jen částečně. Oprava se prodražila

Kdo přijde na podzim nebo v zimě do pražské Stromovky, bude si muset nechat zajít chuť na návštěvu rekonstruované Šlechtovy restaurace. Magistrát ji otevře až v příštím roce, řekla České televizi asistentka radní pro kulturu Kamila Matějková (Praha sobě). Restaurace se bude otevírat postupně, do první části by se hosté mohli podívat na jaře.
31. 10. 2020|

Do Šlechtovy restaurace se vrátí život s příští sezonou. Památkou se prohnaly živly i znárodnění

Slavná Šlechtova restaurace v pražské Stromovce se znovu otevře. Tentokrát ji bude provozovat Vinohradský pivovar, který prostory původně barokního letohrádku oživí i kulturou. Zprovoznění začne postupně, od příští letní sezony by měla fungovat minimálně venkovní část letohrádku. Šlechtova restaurace je kulturní památkou, od šedesátých let ale chátrala. Její rekonstrukci teď dokončují restaurátoři.
13. 8. 2019|