TÉMA

Jan Hájek

Film o manželech Stodolových víc zajímá jejich vztah než vraždy

Případ manželů Stodolových je jedním z nejhrůznějších zločinů v dějinách české kriminalistiky. Do kin 29. února vstupuje film inspirovaný tímto příběhem. Drama Manželé Stodolovi se ale více než na kriminalistické vyšetřování soustředí na vztah vraždícího páru. Titulní dvojici ztvárnili Lucie Žáčková a Jan Hájek. Na snímku se podílela Česká televize.
28. 2. 2024|

V Činoherním klubu už vědí, jak se cítí kočka na rozpálené plechové střeše

Za Kočku na rozpálené plechové střeše z roku 1955 obdržel Tennessee Williams Pulitzerovu cenu. Psychologicky propracované drama se od té doby se dočkalo filmové adaptace, nominované na Oscary, i nespočtu inscenací. Další nastudování přibylo nyní v pražském Činoherním klubu. V hlavních rolích s Annou Fialovou a Janem Hájkem.
22. 4. 2022|

Kauza Rath: Nejvyšší státní zástupce se dovolal proti neuznání odposlechů

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman se kvůli neuznání odposlechů v kauze Davida Ratha dovolal k Nejvyššímu soudu. České televizi to potvrdila Lenka Jirgalová z Nejvyššího státního zastupitelství (NSZ). Zeman nesouhlasí s několika závěry Vrchního soudu v Praze, který letos v červnu poslal bývalého středočeského hejtmana a několik dalších lidí do vězení. Krajský soud v Praze pak vrátil Rathovi, který si za korupci odpykává sedmiletý trest vězení, vlastnické podíly v nemovitostech a část peněz zabavených při domovní prohlídce.
25. 10. 2019Aktualizováno25. 10. 2019, 20:39|

Mramorová socha Boženy Němcové ožije, minisérie představí příběh vášně a utrpení

Jako bolestný příběh plný vášně popisuje svou novou roli Aňa Geislerová, která ztvární Boženu Němcovou. Tvůrci slibují, že oživí mramorovou sochu, jíž se spisovatelka stala kvůli povinné četbě. Natáčení televizní minisérie mapující příběh české literátky odstartovalo v pondělí v Novém Městě nad Metují.
12. 8. 2019|