TÉMA

Miloš Petera

Už jedenáct obcí odmítá středočeskou část dálnice D3. Někteří jsou pro rozšíření silnice z Prahy do Tábora

Třicet let už trvají dohady a spory kolem projektu dálnice D3, jde hlavně o její středočeskou část za šedesát miliard korun. Spolek Alternativa středočeské D3 opakovaně tvrdí, že jde o předraženou a ekologicky náročnou dálnici. Nahradit ji chce méně radikálním řešením, které by zahrnovalo obchvaty měst a hlavně modernizaci a rozšíření stávající silnice I/3 z Prahy do Tábora.
2. 9. 2020Aktualizováno2. 9. 2020, 23:33|

Brožová řekla pravdu, podporují záchranářku kolegové. Středočeská hejtmanka čelí kritice

Záchranářka Veronika Brožová, jejíž otevřený dopis vedl až k podání trestního oznámení ze strany kraje, je podle hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) obětí zákulisních půtek. Brožová ale s takovou interpretací nesouhlasí, do politických aktivit se prý nenechá zatáhnout. Za záchranářku se postavili její kolegové, podle nichž řekla pravdu, když na nedostatek ochranných pomůcek upozornila. Hejtmanka kvůli trestnímu oznámení čelí kritice z koaliční ČSSD, z opoziční ODS i od předsedy ANO Andreje Babiše.
1. 6. 2020Aktualizováno1. 6. 2020, 15:26|

Třetině zvířat v Milovicích hrozí vybití, rezervace je jim malá. O větším prostoru jedná kraj podle ochranářů pomalu

Kvůli odkladu rozšíření rezervace velkých kopytníků mezi Milovicemi na Nymbursku a Benátkami nad Jizerou na Mladoboleslavsku budou muset ochránci do konce srpna přestěhovat nebo utratit 31 zvířat, přibližně třetinu současného počtu. Rozšíření rezervace se zdrželo kvůli soudním sporům a také průtahům ze strany Středočeského kraje, který ochranáři žádají o urychlení dalších jednání, uvedl ředitel organizace Česká krajina Dalibor Dostál. Kraj pochybení odmítá a slibuje, že se k rozšíření rezervace vrátí začátkem září.
12. 8. 2019|