TÉMA

Loket

Most nad dálnicí D6 v noci zanikl. Úplná uzavírka skončila, zúžení trvá

S velkým zpožděním skončila uzavírka dálnice D6 na křižovatce u Lokte. Místo do devíti dopoledne trvala téměř do půl druhé odpoledne. Po zprovoznění zůstává dálnice na místě, kde dříve stál nadjezd, zúžená, v každém směru se jezdí pouze jedním pruhem.
7. 4. 2024Aktualizováno7. 4. 2024, 13:55|

V Karlovarském kraji padne několik starých mostů

Nevyhovující most na Sokolovsku, který vede přes frekventovaný úsek dálnice D6, čeká demolice. Z betonového mostu už začínají odpadávat úlomky na silnici, což potvrdila i Krajská správa a údržba silnic (KSÚS). Výstavba nového mostu přijde investora na 130 milionů korun.
22. 8. 2023|

Hasiči měli v noci hodně práce, hořely domy, byt i bufety ve vodáckých tábořištích

U několika větších požárů museli v noci na sobotu zasahovat hasiči napříč republikou. Hořelo ve dvou domech na Kroměřížsku, v bytě ve Frýdku-Místku, ve dvou vodáckých kempech na západě Čech, oheň poničil i sklad sena v jižních Čechách. Největší škodu způsobil požár rodinných domů, hasiči ji předběžně odhadli na několik milionů.
1. 7. 2023|

Karlovarský kraj chystá v Lokti zubní kliniku. Stomatologické komoře se nelíbí zapojení firmy

Zřízením nové stomatologické kliniky v Lokti chce Karlovarský kraj vyřešit kolabující provoz zubních pohotovostí. Ten je důsledkem celkového palčivého nedostatku zubařů v regionu. V současnosti fungují pohotovosti většinou jen o víkendech a svátcích a doktoři, kteří na nich slouží, teď požadují vyšší hodinovou sazbu. Sami stomatologové ale považují projekt za problematický kvůli roli firmy, kterou kraj jeho přípravou pověřil.
31. 5. 2023|

Ústavní soud zrušil část vyhlášky Lokte, která posouvala začátek nočního klidu

Ústavní soud (ÚS) zrušil část vyhlášky města Loket na Sokolovsku o stanovení doby nočního klidu a regulaci hlučných činností. Vyhláška po dobu trvání Loketského kulturního léta posouvala začátek nočního klidu z 22:00 na 23:00. Loketské kulturní léto trvá od května do září, tedy pět měsíců. Podle vnitra ovšem tak dlouhá a obecná výjimka přestává být výjimkou v pravém slova smyslu. Ministerstvo se proto domnívalo, že radnice v Lokti vykročila z mezí samostatné působnosti města, což nyní potvrdil i ÚS.
21. 3. 2023|

Začala stabilizace svahu v Údolí u Lokte. Sesunul se před dvěma lety po přívalových deštích

V Údolí u Lokte začala stabilizace svahu, který se sesunul v červnu 2020 po přívalových deštích. Zborcená kamenná zeď zablokovala silnici II/209 do Horního Slavkova a dál na Plzeň. Téměř dva roky zde musely dopravu řídit semafory. Oprava bude stát 6,7 milionu korun a hotová má být do začátku letošního června.
14. 3. 2022|

Na Karlovarsku se musí zpevnit hned několik skalních masivů. Kameny ohrožují řidiče

Karlovy Vary musí zajistit nebezpečné skalní masivy podél silnice kolem řeky Teplé. Při silnějším větru nebo srážkách se totiž postupně uvolňují velké kameny, které padají do komunikace. Narušené skály jsou navíc i na dalších místech v regionu. Do oprav majitelé komunikací investují miliony korun ročně.
27. 10. 2021|

Modernizace D1 v číslech: Nejrychleji se pracovalo u Ostrovačic, nejlaciněji u Lokte

Končí modernizace dálnice D1. Trvala déle než osm let, oproti původním plánům se protáhla o tři roky. Stát za ni zaplatil téměř dvacet miliard korun bez DPH (s ní ještě o čtyři miliardy více). Časově i finančně nejnáročnější byla rekonstrukce úseku Humpolec – Větrný Jeníkov, kde načas práce úplně ustaly a měnil se zhotovitel. V přepočtu na kilometr však zaplatil stát nejvíce za rekonstrukci šesti kilometrů nad Velkým Meziříčím, kterému dominuje vysoký most.
2. 10. 2021|

Na zmodernizované D1 na Benešovsku popraskal povrch. Kvůli opravě čeká řidiče dvoutýdenní omezení

Povrch dálnice D1 je poblíž vodní nádrže Švihov mezi 65. a 66. kilometrem poškozený. Připustilo to Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), podle kterého nastaly problémy s kvalitou betonu na úseku dlouhém 130 metrů. Na dálnici bude asi dva týdny omezen provoz.
9. 9. 2021Aktualizováno9. 9. 2021, 14:02|

Cena dřeva stoupá. S oslabením kůrovce a poklesem těžby předpokládají dřevaři další zdražení

Dramaticky a rychle roste cena dřeva, která v posledních letech vytrvale klesala. V Česku pocítí nejvíc zdražení právě stavebníci, za víc ale nakoupí i ti, kdo dřevem topí. Za nárůstem stojí hlad po stavebním materiálu v Americe, ale i snížení těžby v tuzemsku, za kterým je oslabení kůrovcové kalamity. Populace brouka je však tak velká, že bude českým lesům působit problémy i v dalších letech.
28. 8. 2021|

V Lokti se zřítila opěrná zeď u domu a zasypala silnici

V Lokti na Sokolovsku v části Údolí se v noci na čtvrtek zřítila opěrná zeď u domu. Kameny a hlína zasypaly silnici mezi Loktem a Horním Slavkovem. Policie silnici uzavřela a na místo přijel statik. Podle policejního mluvčího Jakuba Kopřivy se při incidentu nikdo nezranil.
11. 6. 2020Aktualizováno11. 6. 2020, 15:36|

Na D1 začne o víkendu rekonstrukce úseku Soutice–Loket, řidiče čekají omezení

Během posledního dubnového víkendu se budou muset řidiči na D1 připravit na omezení mezi Souticemi a Loktem. Začnou tam totiž stavební práce za miliardu korun. Půjde o sedmý a zároveň poslední úsek, do kterého se letos v rámci modernizace D1 zakousnou stavební stroje. Na místě přibude nový povrch vozovky a úsek se dočká také rozšíření. Práce by měly skončit letos v září.
24. 4. 2020|

D1 na Benešovsku je znovu průjezdná, od rána ji blokovala nehoda kamionu s kyselinou

Řidiči už projedou D1 na Benešovsku bez omezení. Dálnice tam byla na 66. kilometru ve směru na Brno zhruba osm hodin uzavřená kvůli nehodě kamionu, který převážel kyselinu fosforečnou. Podle policie se při havárii nikdo nezranil.
18. 4. 2020Aktualizováno18. 4. 2020, 16:48|

V obou směrech se řidičům uzavřela dálnice D1 u Humpolce. Otevře se zase v neděli dopoledne

Dálnice D1 je od sobotních 19 hodin uzavřena v obou směrech kvůli bourání dvou dálničních nadjezdů mezi exity 81 Koberovice a 90 Humpolec. Po objízdných trasách řidiči budou jezdit do nedělních devíti hodin. Přestavba nadjezdů je součástí oprav tohoto úseku dálnice s rozšířením vozovky o 75 centimetrů na obou stranách.
29. 2. 2020Aktualizováno29. 2. 2020, 19:30|

Když je venku sychrov a lednice. Hrady a zámky zvou i na (pod)zimní prohlídky

Památky ve správě Národního památkového ústavu přilákaly do konce září více než 4,6 milionu návštěvníků. A pár jich ještě přibude. Hlavní návštěvní sezona se sice už pomalu chýlí ke konci, mnohé památky ale připravily ještě jednorázové akce pro adventní čas a dost je také objektů, které zůstávají otevřeny i v listopadu a zimních měsících.
23. 10. 2019Aktualizováno23. 10. 2019, 18:30|

První dva týdny úsekového měření na D1: Mezi Souticemi a Loktem rychlost překročilo více než 6500 řidičů

Přes 6500 neukázněných řidičů odhalily radary za první dva týdny úsekového měření na D1 mezi Souticemi a Loktem, víc než devadesát procent z nich zachytily přístroje ve směru na Prahu. Jde o úsek, kde se letos začalo měřit nejdřívě, nyní však již radary hlídají řidiče i na dalších dvou rozkopaných místech na D1. Od noci z neděle na pondělí začne ostré měření ještě na dalším úseku – u Velkého Meziříčí.
29. 8. 2019|

Vodácká města volají po mýtu na Ohři i na Vltavě. Ministerstvo o něm neuvažuje

Vedle jihočeských měst Český Krumlov a Vyšší Brod by chtěl zavést mýto pro vodáky už i Loket v Karlovarském kraji. Inkasované peníze by rád investoval do zlepšení vodácké infrastruktury. Ministerstvo dopravy ale zpoplatnění říčních úseků neplánuje.
11. 8. 2019|