TÉMA

Česká podnikatelská pojišťovna

Páteční bouře bylo slabé derecho, ozřejmili meteorologové. Vítr měl rychlost až 125 kilometrů za hodinu

Do kategorie bouří derecho zařadili meteorologové tu, která prošla Českem v pátek večer. Termínem derecho označují větrnou bouři postupující v páse o délce alespoň 400 kilometrů, v Česku se vyskytne zhruba dvakrát za rok. Po tom pátečním zůstaly škody za desítky milionů korun. Pojišťovny předpokládají, že další hlášení budou přibývat. Nejčastěji jde o zničené střechy, přístřešky a popadané stromy. Hasiči mají za sebou přes tisíc výjezdů.
23. 5. 2022Aktualizováno23. 5. 2022, 14:54|

Pojišťovny vyplatily většinu peněz za škody po tornádu, polovina staveb v Česku ale pojistku nemá

Víc než jednu a čtvrt miliardy korun už lidé mezi sebou vybrali na pomoc jihomoravským obcím postiženým tornádem. Pojišťovny pak už lidem na jihu Moravy vyplatily zhruba dvě třetiny pojistek. Živelní katastrofa ale odhalila větší problém. Až polovina nemovitostí v Česku totiž není vůbec pojištěná. Další třetina lidí má svůj majetek pojištěný na nižší částku, než je jeho skutečná hodnota.
20. 8. 2021|

Jak získat pojistné po vichřici? Pozor na datum smlouvy

Pojišťovny už v této chvíli mají hlášeny desítky škod, které za sebou nechává řádění větru. Ten v Česku na mnoha místech přesáhl síly orkánu a meteorologové před ním dále varují. Vzniklé škodné události je každopádně potřeba hlásit příslušné pojišťovně vždy co nejdříve po jejich nafocení. Na aktuální situaci a na to, jak správně postupovat, se web ČT24 zeptal pojišťoven.
10. 2. 2020Aktualizováno10. 2. 2020, 15:53|
Cestování

Pojišťovny: Při zdravotních potížích v cizině je lepší využít prověřené kliniky. Jiná zařízení bývají záludná

Pojišťovny využívají v turistických destinacích pro ošetření klientů čím dál častěji prověřené kliniky, což znamená až pětinovou úsporu nákladů pro ně i pro turisty. Ti tak nemusejí hradit léčbu na místě, navíc mají garantovanou kvalitnější péči. Úspory jsou v řádech milionů korun, vyplývá z ankety agentury ČTK mezi pojišťovnami.
11. 8. 2019|