TÉMA

Senice na Hané

Na Olomoucku se upravují zastávky, aby mohli lidé snáz nastupovat do bezbariérových vlaků

Správa železnic (SŽ) pracuje v těchto dnech na úpravách několika zastávek na železniční trati z Olomouce do Drahanovic. Opravy nástupišť mají umožnit pohodlnější nástup do nízkopodlažních vlaků, doposud totiž byly zastávky příliš nízké. Větší rekonstrukcí prochází nádraží v Náměšti na Hané, které leží na stejné trati, tam bude výluka trvat až do 10. listopadu.
27. 10. 2022|

Vlaky Stadler nejsou bezbariérové, na Olomoucku musí upravovat zastávky

Správa železnic (SŽ) plánuje investovat desítky milionů korun do rekonstrukce několika zastávek na regionální trati mezi Olomoucí a Drahanovicemi na Prostějovsku. Vlaky Stadler, které na tuto trať poprvé vyjely v únoru, totiž nejsou bezbariérové, na rozdíl od vlaků Regionova, které trať ještě nedávno obsluhovaly. Senioři či handicapovaní cestující tak mají na některých zastávkách problémy.
2. 3. 2020|

Podchod pod železnicí v Hejčíně nevznikne. Lidé z okolí se báli, že by se v něm scházeli bezdomovci

Město Olomouc odložilo dlouho plánovanou stavbu podchodu pod železniční tratí v Hejčíně. Jeho podobu odmítli obyvatelé blízkého okolí kvůli obavám, že by ho mohli vyhledávat problémoví lidé. Podchod za 21 milionů korun měl nahradit původní lávku, kterou město před dvěma lety nechalo odstranit kvůli špatnému stavu. Lidé si od té doby zkracují cestu přes trať.
13. 11. 2019|

Kvůli opravě kolejí u olomouckého výstaviště se tvoří kolony. Nejezdí ani vlaky a tramvaje

Oprava křížení vlakových a tramvajových kolejí ve Wolkerově ulici v Olomouci komplikuje dopravu ve městě. Kvůli rekonstrukci nejezdí vlaky z Olomouce do Senice na Hané a tramvaje na Novou Ulici. Hlavní trasa ve směru z Brna do centra města je navíc uzavřena i pro auta a na objízdných trasách se tak hlavně ve špičce tvoří dlouhé kolony. Práce mají probíhat až do 9. prosince.
6. 11. 2019|