TÉMA

Videomapping

Rok 2021 začne ve většině měst bez ohňostrojů a oslav. Olomouc, Zlín a Plzeň budou ještě jednat

Většina krajských měst nechystá na Nový rok 2021 žádné organizované oslavy. Lidé se tak nemohou těšit na ohňostroje, shromáždění ani videomappingy. Starostové a primátoři oslavy zrušili kvůli aktuální epidemiologické situaci. O možnosti pořádání ohňostroje ještě uvažuje Olomouc, Zlín a Plzeň. Pouze ostravský obvod Slezská Ostrava s novoročním ohňostrojem zatím počítá. ČT to potvrdili zástupci všech krajských měst.
5. 12. 2020|

Prahu jako místo, které tvoří hlavně lidé, představil novoroční videomapping. Nad Folimankou byl ohňostroj

Hlavní město zvolilo letos místo novoročního ohňostroje videomapping. Show nazvaná „My, Praha“ se promítala na historickou budovu Národního muzea. Desetiminutová projekce ukázala Prahu jako místo, které tvoří hlavně lidé. I proto jeden z obrazů malovaly děti z tamních základních škol.
1. 1. 2020Aktualizováno1. 1. 2020, 21:20|

Čas oponou trhnout. Státní opera čeká na slavnostní otevření po rekonstrukci

Jeviště Státní opery zdobí staronová opona – je replikou té původní, která se záhadně ztratila. Poprvé se zdvihne 5. ledna, kdy bude slavnostně zahájen provoz rekonstruované budovy. Rozsáhlé opravy trvaly bezmála tři roky.
19. 12. 2019|

Výbušně, nebo potichu? Praha či Brno oslaví nový rok videomappingem, Ostrava velkolepým ohňostrojem

S klasickými silvestrovskými ohňostroji počítá většina krajských měst, ovšem Praha, Brno, Pardubice, Liberec nebo Karlovy Vary výbušnou oslavu Nového roku nepřipravují. Volí třeba videomapping. Nejvíc za tradiční ohňostroj zaplatí v Ostravě – půl milionu korun. Pražské promítání na Národní muzeum vyjde na dva miliony. Řada měst přistupuje po stížnostech obyvatel k částečné regulaci pyrotechniky.
1. 12. 2019|

Praha vybrala dodavatele na novoroční videomapping. Bude na Národním muzeu

Praha vybrala dodavatele novoročního videomappingu, který po rozhodnutí radních poprvé nahradí tradiční ohňostroj. Videomapping vytvoří společnost Art 4 Promotion za necelé dva miliony korun. ČT to potvrdil mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman. Videomapping bude na Národním muzeu.
8. 11. 2019|

Novoroční video místo ohňostroje se promítne na Národní muzeum

Novoroční pražský videomapping, který letos po rozhodnutí radních nahradí ohňostroj, se bude promítat na historickou budovu Národního muzea. Bude vyprávět obrazový příběh doprovázený hudbou o Praze jako moderním městě přátelském k životu. Náklady podle radní pro kulturu Hany Třeštíkové (Praha sobě) nepřesáhnou dva miliony korun.
30. 9. 2019|

Praha bude bez novoročního ohňostroje. Nahradí ho videomapping

Pompézní ohňostroje, kterými vítala Praha nový rok, jsou minulostí. Zábavu, proti které protestovali lidé kvůli úhynu ptactva a stresování zvířat, se rozhodlo vedení magistrátu nahradit videomappingem.
7. 8. 2019|