TÉMA

Těla

Detailní snímky Buči ze satelitů boří obhajobu Moskvy a usvědčují ji ze lži

Podle Moskvy jsou záběry masových hrobů a mrtvol v ulicích v Buče podvržené. Dle ní k žádnému násilí na civilistech za přítomnosti ruských vojáků nedocházelo. Jak ale ukazují satelitní snímky, hrob vznikl už téměř před měsícem.
5. 4. 2022Aktualizováno5. 4. 2022, 23:24|

David Borek reportuje z Buči: Nový den odhalil další hrůzy

Do Buči na západním předměstí Kyjeva se v úterý vydal zpravodaj ČT David Borek a kameraman Karel Man. Stejně jako první den viděli na ulicích mrtvá těla a pozůstalé, kteří se snaží identifikovat své blízké. Město v mnoha ohledech nefunguje tak, jak by mělo, cesty jsou neprůchozí a posety střepy, infrastruktura je poničená, obchody mají problémy se zásobováním.
5. 4. 2022Aktualizováno5. 4. 2022, 20:51|

V Británii začala pitva těl nalezených v kamionu. Policie v souvislosti s případem zatkla další tři lidi

Jedenáct z 39 těl nalezených ve středu v kamionu na jihovýchodě Anglie nechala policie převézt na pitvu, která by měla stanovit příčinu smrti. Ve čtvrtek vyšetřovatelé uvedli, že mrtvými jsou čínští občané, podle čínského velvyslanectví v Londýně ale stále není možné státní příslušnost mrtvých potvrdit. Nově se spekuluje, že mezi oběťmi jsou i Vietnamci. Britská policie v souvislosti s případem v pátek zatkla další tři lidi. Ve vazbě je již pětadvacetiletý řidič vozu.
25. 10. 2019Aktualizováno25. 10. 2019, 20:10|

V Kanadě zřejmě našli těla dvou mladíků, které podezírali z vražd turistů

V Kanadě zřejmě skončilo pátrání po dvojici mladíků, kteří byli podezřelí z několika vražd v provincii Britská Kolumbie. Policie je téměř tři týdny hledala kvůli násilné smrti dvou turistů a univerzitního profesora. Tisíce kilometrů od místa vražd policie našla dvě těla a je přesvědčena, že patří podezřelým. Jejich identitu, jakož i příčinu smrti, však definitivně odhalí až pitva.
8. 8. 2019|