TÉMA

Antifa

Dva členové krajně pravicových Proud Boys čelí obvinění ze spiknutí kvůli útoku na Kapitol

Počet stíhaných v souvislosti s nepokoji v sídle amerického Kongresu podle médií překročil 170. Jsou mezi nimi i dva členové krajně pravicové skupiny Proud Boys, kteří od pátku čelí obviněním ze zločinného spiknutí s cílem bránit práci bezpečnostních složek. Federální úřad pro vyšetřování (FBI) mezitím zveřejnil snímky osoby podezřelé z umístění výbušnin nedaleko budovy Kongresu.
30. 1. 2021|

Google po volbách v USA zablokuje politickou reklamu v obavě ze lží ohledně sčítání hlasů

Společnost Google bude po amerických prezidentských volbách, které se uskuteční 3. listopadu, na své platformě blokovat volební reklamu. S odvoláním na mluvčí o tom informovala agentura Reuters. Podle zpravodajského webu Axios napsal Google svým inzerentům, že nebude po volebním dni zobrazovat reklamy „odkazující na kandidáty, volby a výsledky voleb vzhledem k tomu, že se letos bude sčítat bezprecedentní množství hlasů“.
26. 9. 2020|

V Oregonu sužovaném požáry se pohřešují desítky lidí. Úřady očekávají množství obětí

Desítky lidí se pohřešují v důsledku požárů v americkém státě Oregon. Podle sobotní zprávy agentury AP o tom informovala guvernérka státu Kate Brownová, která vyzvala obyvatele, aby navzdory zprávám o rabování nevstupovali do hořících oblastí. Vědci situaci na západě USA považují za důsledek klimatických změn.
12. 9. 2020|

Policie zabila podporovatele Antify, který v Portlandu údajně zastřelil krajně pravicového aktivistu

Policisté v americkém státě Washington ve čtvrtek večer zastřelili zastánce levicového decentralizovaného hnutí Antifa, který čelil podezření, že při protestech v oregonském Portlandu zastřelil stoupence krajně pravicové skupiny Patriot Prayer a podporovatele Donalda Trumpa. S odvoláním na zdroje obeznámené s vyšetřováním o tom napsal americký list The New York Times (NYT).
4. 9. 2020|

Střelec z Ohia byl zřejmě levicový extremista, uvedla CNN

Čtyřiadvacetiletý Connor Betts, který během necelé minuty postřílel v noci na neděli místního času před barem v Daytonu ve státě Ohio devět lidí včetně své sestry a jehož na místě zabila policie, byl zřejmě stoupenec krajní levice. Uvedla to americká stanice CNN s odkazem na jeho údajný twitterový účet.
6. 8. 2019|