TÉMA

Sam Mendes

Glosa: Netflix na cestě k Oscarům a vládě nad filmovým světem

Nominace na Oscary téměř ignorovaly ženy a osoby jiné barvy pleti. A streamovací služba Netflix získala 24 nominací. Co je závažnější výsledek? Pro různé aktivisty to první, pro filmové obchodníky a profesionály to druhé.
14. 1. 2020|

Nominace na 92. Oscary vede Joker, radovat se může i česká Dcera

Krátkometrážní animovaný snímek Dcera, který natočila studentka pražské FAMU Daria Kashcheeva, byl vybrán do finálové pětice v cenách Oscar. Dalšího letošního českého kandidáta – Nabarvené ptáče režiséra Václava Marhoula – akademici do nejužsích nominací nakonec nevybrali. Celkové nominace 92. ročníku vede temný Joker, často při vyhlašování padaly také názvy filmů Tenkrát v Hollywoodu Quentina Tarantina a 1917 od Sama Mendese.
13. 1. 2020Aktualizováno13. 1. 2020, 17:25|

Cynik Gervais, divný Tarantino, ušlechtilý Hanks. Ohlasy Zlatých glóbů hledají skutečné vítěze a poražené

Vtipkování moderátora Ricka Gervaise, svéráznost režiséra Quentina Tarantina nebo neúspěch streamovacích služeb jsou tématy, která vyzdvihují ohlasy na Zlaté glóby. Americké filmové ocenění se v neděli večer udělovalo posedmasedmdesáté.
7. 1. 2020|

Tenkrát… v roce 1917. Zlaté glóby si odnáší Tarantino a Mendes

Zlatý glóbus za nejlepší filmové drama získal válečný snímek Sama Mendese 1917, v kategorii muzikálu a komedie zvítězil film Quentina Tarantina Tenkrát v Hollywoodu. Americké filmové ceny, které každoročně ukazují i na oscarové šance, převzala taky Renée Zellwegerová, Joaquin Phoenix nebo Brad Pitt.
6. 1. 2020Aktualizováno6. 1. 2020, 12:07|

Sam Mendes se vrátil do válečného roku 1917, zabojovat by mohl i o Oscara

Novinka režiséra Sama Mendese aspiruje na nejlepší válečný film desetiletí. Alespoň tak vyznívají první ohlasy, které snímek 1917  vzbudil po slavnostní premiéře v Londýně. V rodné zemi slavného režiséra se promítal minulý týden, do českých kin se dostane na konci ledna příštího roku.
9. 12. 2019|

Filmová upoutávka týdne: Režisér posledních bondovek zamířil do zákopů první světové války

Režisér Sam Mendes, který natočil oscarovou Americkou krásu nebo nejúspěšnější snímek s Jamesem Bondem, se svým novým filmem vrací do historie. A jak napovídá název 1917, nastíní divákům válečnou éru.
3. 8. 2019|