TÉMA

Jiří Kubíček

Soud uložil podnikateli Kubíčkovi za podvod osm let vězení. Způsobil škodu 2,25 miliardy korun

Za podvedení téměř osmi tisíc investorů uložil soud ve čtvrtek podnikateli Jiřímu Kubíčkovi osm let vězení, peněžitý trest devět milionů korun a maximální možný, tedy desetiletý, zákaz působení ve vedení firem. Podle rozsudku způsobil Kubíček škodu dvě a čtvrt miliardy korun. Část jeho majetku, který zajistila policie, má propadnout státu ve prospěch poškozených. Verdikt není pravomocný, podnikatel vinu odmítá a odvolal se.
9. 6. 2022Aktualizováno9. 6. 2022, 16:58|

Státní zástupce žádá pro podnikatele Kubíčka za podvod téměř osmi tisíc investorů devět let vězení

Státní zástupce žádá pro podnikatele Jiřího Kubíčka devět let vězení, desetiletý zákaz činnosti ve vedení firem a také peněžitý trest. Uvedl to v závěrečné řeči u pražského městského soudu. Podle obžaloby Kubíček podvedl 7801 investorů a způsobil jim celkovou škodu nejméně dvě a čtvrt miliardy korun, když jim sliboval zhodnocení jejich vkladů prostřednictvím robota – automatického obchodního systému. Muž vinu odmítá.
8. 6. 2022Aktualizováno8. 6. 2022, 13:53|

Reportéři ČT: Investičním robotům svěřili miliardy. Klienti WSM asi naletěli

Tisíce lidí uvěřily, že podnikatel Jiří Kubíček vymyslel geniální investiční nástroj, který pohádkově a bez námahy zhodnotí jejich peníze. V úhrnu mu svěřili miliardy korun. Slibované zhodnocení v desítkách procent ale nepřišlo. Pět let díky tomu dokázal slušně žít, než zasáhla policie. Kubíčkovi klienti se nyní musí smiřovat s tím, že možná naletěli. Hrozí jim, že svoje peníze už nikdy neuvidí. Natáčeli o tom Reportéři ČT.
23. 3. 2021|

Podnikatel Kubíček jde k soudu. Údajně poškodil tisíce lidí a firem s podvody ve výši 2,5 miliardy korun

Státní zástupce obžaloval podnikatele Jiřího Kubíčka z firmy WSM za podvody se škodou 2,49 miliardy korun. Další tři lidé jdou k soudu, obžalováni jsou z praní špinavých peněz. Informovalo o tom Vrchní státní zastupitelství v Praze. Podnikateli hrozí až desetileté vězení.
8. 4. 2020|

Kauza kolem majitele firmy WSM narůstá: Podle policie způsobil škodu za 2,25 miliardy

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) rozšířili obvinění podnikatele Jiřího Kubíčka. Ten podle nových zjištění policie zřejmě poškodil svými podvody přes osm tisíc lidí, a způsobil tak škodu 2,25 miliardy korun. Informaci ČT potvrdil dozorující státní zástupce Boris Havel z Vrchního státního zastupitelství v Praze. Za podvody Kubíčkovi hrozí až deset let vězení. Jeho firma WSM dříve sponzorovala druhou nejvyšší hokejovou ligu v Česku.
2. 8. 2019|