TÉMA

Bělá pod Bezdězem

Situaci romských uprchlíků v Praze zlepšily stanové tábory. V Brně si stěžují na nátlak

Dočasnou ochranu už v Česku získalo přes 370 tisíc uprchlíků z Ukrajiny. Důvodem k jejímu odmítnutí je dvojí občanství, které úřady prověřují například u některých Ukrajinců romského původu. Podle policie se prokázalo jen v necelých třech procentech těchto případů. Od příštího týdne vznikne jednotná evropská databáze, díky které má být snadnější zjistit, kdo a kde se už registroval.
11. 6. 2022|

30 let zpět: Akce Javor

Byly na území Československa před sametovou revolucí rozmístěny jaderné hlavice? Federální shromáždění požadovalo od léta 1991 po vládě, aby odtajnila smlouvy, v nichž se Československo v 60. letech zavázalo vybudovat na svém území speciální objekty k uskladnění sovětské jaderné munice.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
1. 11. 2021|

Balda spáchal teroristický čin. Nejvyšší soud odmítl skutek překvalifikovat

Nejvyšší soud (NS) odmítl dovolání Jaromíra Baldy, který dostal čtyři roky vězení za teroristický útok na železnici a za vyhrožování teroristickým činem. NS zveřejnil rozhodnutí na úřední desce. Baldovo dovolání mířilo proti pravomocnému verdiktu potvrzenému Vrchním soudem v Praze. Terorismus je hrozbou pro demokracii, svobodný výkon lidských práv, hospodářský i společenský rozvoj, stojí v rozhodnutí, které je dostupné na úřední desce.
18. 12. 2019|

Policie zadržela na Pardubicku afghánského uprchlíka. Úřady řeší, zda je plnoletý

Policisté tento týden na Pardubicku zadrželi mladého afghánského běžence, který trpí nakažlivým kožním onemocněním – pravděpodobně se jedná o impetigo. Byl ošetřen v pardubické krajské nemocnici a následně ho policisté převezli do zařízení ministerstva vnitra v Bělé pod Bezdězem. Úřady v současnosti zjišťují, zda je mladík plnoletý. Na uvedených šestnáct let totiž podle policie nevypadá.
1. 8. 2019Aktualizováno1. 8. 2019, 15:35|