TÉMA

Latífa

Na Instagramu se objevila fotografie dubajské princezny Latífy. Není ale jasné, kdy vznikla

Na instagramu byla zveřejněna fotografie, na níž je zachycena dcera dubajského panovníka Muhammada bin Rašída Maktúma. Princezna Latífa v únoru publikovala video, na němž tvrdila, že je proti své vůli zadržovaná v hlídané vile a bojí se o život. V minulosti se pokusila uprchnout ze Spojených arabských emirátů (SAE). O její osud projevila zájem i OSN a požadovala důkaz o tom, že je princezna naživu.
22. 5. 2021|

Dubajská princezna Latífa tvrdí, že je od svého útěku uvězněná ve vile. Britové chtějí vysvětlení

Dcera dubajského vládce Muhammada bin Rašída Maktúma jménem Latífa natočila video, na němž tvrdí, že je proti své vůli zadržovaná ve střežené vile. Zveřejnila ho BBC ve svém programu Panorama. Británie chce nyní od Spojených arabských emirátů důkaz, že je Latífa naživu. Podle agentury Reuters to uvedl britský ministr zahraničí Dominic Raab, který zprávu označil za hluboce znepokojující. Zdůraznil však, že pro případné uvalení sankcí existuje přísný právní rámec.
17. 2. 2021Aktualizováno17. 2. 2021, 19:11|

Útěk ze zlaté klece. Manželka dubajského vládce prchla i s dětmi do Londýna a požádala o ochranu

Jordánská princezna Hája požádala vrchní soud v Londýně o pomoc pro sebe a své děti, které má s dubajským vládcem šajchem Muhammadem bin Rašídem Maktúmem. Princezna britskou justici požádala o vydání příkazů, které se používají na ochranu obětí nucených sňatků a domácího násilí. V pořadí už druhý útěk z nejužšího kruhu dubajské královské rodiny naznačuje napjaté vztahy uvnitř luxusních paláců Spojených arabských emirátů.
1. 8. 2019|