TÉMA

Olympie

Řecké úřady zrušily stav nouze na Rhodosu. Hoří ale u Olympie

Řecké úřady v sobotu podle portálu eKathimerini zrušily stav nouze na ostrově Rhodos. Vyhlásily ho tam před několika dny v souvislosti s ničivými požáry. Agentura DPA informovala, že několik lesních požárů se rozhořelo nedaleko antické Olympie v západní části Peloponéského poloostrova a že civilní ochrana vyzvala obyvatele několika vesnic k evakuaci.
29. 7. 2023|

Masivní nasazení pomohlo zmírnit požáry u Atén. Jinde v Řecku síly chybí a živel zuří

Z oblastí Řecka zasažených ničivými lesními požáry zaznívá volání o pomoc, podle místních úřadů je situace katastrofální na severu ostrova Euboia. Naopak dál se zlepšuje na severu Atén, kde se hasí menší ohniska požárů. V souvislosti s touto vlnou už v Řecku zemřeli nejméně dva lidé. Na ostrově Zakynthos v neděli havarovalo letadlo nasazené k hašení, pilot je v pořádku. S lesními požáry zápasí i v Turecku, kde si vyžádaly nejméně osm lidských životů.
8. 8. 2021Aktualizováno8. 8. 2021, 19:50|

Řecké úřady nařídily kvůli požárům další evakuace, hasiči zachránili starověkou Olympii

Úřady kvůli rozsáhlým lesním požárům nařídily další evakuace na druhém největším řeckém ostrově Euboia. V noci na čtvrtek se hasičům podařilo zachránit starověkou Olympii na západě Peloponéského poloostrova a pod kontrolu dostali i plameny u Atén. Požáry sužují i Turecko, většinu z nich se už ale podařilo dostat pod kontrolu. Severní Makedonie vyhlásila kvůli požárům nouzový stav, v Bulharsku zemřeli dva lidé.
5. 8. 2021Aktualizováno5. 8. 2021, 18:57|

Víc obchodů na větší ploše. Nákupní centra v Brně se rozšíří

Desítky tisíc metrů čtverečních nových obchodů a nové možnosti zábavy budou mít v brzké době k dispozici Brňané. Nákupní centra na okraji města se rozrůstají. V plánu byl i přesun multikina. Podle informací České televize se ale kino z Olympie do sousedního Avionu nakonec stěhovat nebude.
30. 7. 2019|